Κοιμάται μετά το σ3ξ; Σε αγαπάει!


Πόσο συχνά δεν έχετε ακούσει το μεγάλο παράπονο των γυναικών, ότι αμέσως μετά το σεξ ο άντρας τους ξεραίνεται στον ύπνο; Και ότι αυτό το γεγονός αποδεικνύει ότι για το μόνο πράγμα που ενδιαφέρεται ο άνδρας είναι να κάνει σεξ και πως δεν τις αγαπούν;

Ε, λοιπόν, τέρμα στα… ψέματα! Μια νέα έρευνα από τους εξελικτικούς ψυχολόγους του Πανεπιστημίου του Michigan και του Albright College στην Πενσυλβάνια έδειξε ότι η τάση να τον παίρνει ο ύπνος μετά το σεξ δείχνει την έντονη επιθυμία του συντρόφου για συντροφικότητα και αγάπη.
Ο Daniel Kruger, ερευνητής στο πανεπιστήμιο και επικεφαλής της μελέτης, δήλωσε: «Όσο περισσότερο είναι πιθανό να κοιμηθεί ο σύντροφος μετά το σεξ, τόσο ισχυρότερη είναι η επιθυμία για παραμονή στη σχέση».
Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο Journal of Social, Evolutionary and Cultural Psychology.
Η ερευνητική ομάδα εξέτασε 456 συμμετέχοντες, που συμπλήρωσαν ανώνυμα online ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση των εμπειριών και τις επιθυμίες τους από το σύντροφό τους μετά το σεξ.
Οι συμμετέχοντες των οποίων οι σύντροφοι αμέσως μετά το σεξ είχαν ισχυρότερη επιθυμία για αγκαλιές και κουβέντα, τους… κούνησαν το μαντήλι ύστερα από λίγο καιρό.
Παρά το κοινό στερεότυπο, ότι οι άνδρες κοιμούνται αμέσως μετά το σεξ, η μελέτη έδειξε ότι αυτό συμβαίνει και με τις γυναίκες, κυρίως, όμως, όταν δεν έχει ολοκληρωθεί το σεξ.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι