Είχε στοιχεία για UFO ο Τζον Κένεντι;

Είχε στοιχεία για UFO ο Τζον Κένεντι;

Οι μεγαλύτερες θεωρίες συνωμοσίας από το newsbeast.gr

Δύο επιστολές που είχε απευθύνει λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία του ο πρόεδρος των ΗΠΑ John F Kennedy στον τότε ρεπουμπλικάνο αρχηγό της CIA John McCone και προς το διευθυντή της NASA αποκάλυψε ο συγγραφέας William Lester στο πλαίσιο της ερευνάς του για το βιβλίο του «Η γιορτή της ελευθερίας. O JFK και τα νέα σύνορα».

Ο Lester είπε πως η CIA του αποδέσμευσε τις δύο επιστολές ύστερα από αίτημα του ίδιου και σύμφωνα με το νόμο περί ελευθερίας για την πληροφόρηση (Freedom of Information Act). Το ενδιαφέρον όμως γύρω από τις δύο επιστολές του JFK οι οποίες είχαν σταλεί στις 12 Νοεμβρίου του 1963 αφορούσαν την πληροφόρηση για τα φαινόμενα των αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων ενώ στη δεύτερη επιστολή ο τότε πρόεδρος ζητούσε να διερευνηθούν οι πιθανότητες συνεργασίας με τη Σοβιετική Ένωση στα προγράμματα εξερεύνησης του διαστήματος μεταξύ αυτών και επανδρωμένων αποστολών στη Σελήνη.



Ο ίδιος ο Lester ισχυρίζεται πως στις δύο αυτές επιστολές (κυριότερα στην πρώτη) πρέπει να αναζητηθεί ο λόγος για τη δολοφονία του Kennedy, καθώς κάποιοι δεν ήθελαν ο πρόεδρος να λάβει γνώση γύρω από τα θέματα των UFO ή ενδεχομένως δεν ήθελαν τη συνεργασία με την ΕΣΣΔ σε ότι αφορά τα διαστημικά προγράμματα.

Η πρώτη επιστολή πάντως έρχεται να «δέσει» με το λεγόμενο «καμένο υπόμνημα» όταν ο ερευνητής αγνώστων φαινομένων Timothy Cooper ισχυρίστηκε πως έλαβε το 1999 από μια άγνωστη πηγή στη CIA, αλλά η αυθεντικότητα του εγγράφου αυτού δεν διαπιστώθηκε ποτέ. Όπως και να έχει πάντως η άγνωστη πηγή στη CIA που έστειλε το «καμένο υπόμνημα» στον Cooper είπε πως δούλευε για την υπηρεσία μεταξύ 1960 και 1974 και κατάφερε να τραβήξει το έγγραφο αυτό από μια φωτιά όταν η CIA έκαιγε κάποια από την πλέον κρίσιμης σημασίας αλληλογραφία της.



Το υπόμνημα αυτό, το οποίο δεν έχει ημερομηνία φέρεται πως είναι επιστολή του McCone προς άγνωστους αποδέκτες κάνοντας λόγο για τον Lancer –ο κωδικός του JFK στις μυστικές υπηρεσίες- αναφέροντας σε ένα σημείο:

«Όπως ξέρετε ο Lancer έκανε κάποιες έρευνες σχετικά με δραστηριότητές μας τις οποίες δεν μπορούμε να επιτρέψουμε. Παρακαλώ όπως υποβάλετε τις απόψεις σας όχι αργότερα από τον Οκτώβριο. Οι ενέργειές σας στο θέμα αυτό είναι κρίσιμης σημασίας για τη συνέχεια αυτής της ομάδας». Ο τωρινός κάτοχος του «καμένου υπομνήματος» ο οποίος το αγόρασε από τον Cooper το 2001, δήλωσε πως όταν ο JFK άρχισε να κάνει ερωτήσεις για τα UFO η υπηρεσία τον «έθεσε εκτός».



Η ανακάλυψη αυτή θα µπορούσε να κάνει πολλούς να συνδέσουν τη δολοφονία του JFK µε το ενδιαφέρον του για τους εξωγήινους: είναι προφανές- σύμφωνα με τους συνωμοσιολόγους- ότι ο τότε αµερικανός πρόεδρος δολοφονήθηκε για να µην ανακαλύψει την αλήθεια γύρω από την εξωγήινη ζωή.

Η δολοφονία Κένεντι και η εκτέλεση Όσβαλντ

Ο Kennedy δολοφονήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1963 στο Ντάλας της Πολιτείας του Τέξας ενώ κατευθυνόταν μέσα σε μια ανοιχτή λιμουζίνα από το αεροδρόμιο του Love Field στην εμπορική αγορά του Ντάλας, όπου σκόπευε να εκφωνήσει ομιλία περί την εθνική ασφάλεια της χώρας του.

Η επίσημη πλευρά μίλησε για τρεις σφαίρες που ρίχτηκαν κατά του Αμερικανού προέδρου.

Ως ένοχος της δολοφονίας του JFK θεωρήθηκε ο Λι Χάρβεϊ Οσβαλντ, που συνελήφθη σχεδόν αμέσως και στις 24 Νοεμβρίου εκτελέστηκε από έναν άνθρωπο του υποκόσμου, τον Τζακ Ρουμπινστάιν, ενώ εξελισσόταν η διαδικασία μεταφοράς του από την αστυνομία του Ντάλας σε φυλακή κρατουμένων.

Ο Λι Χάρβεϊ Οσβαλντ

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι