Ξεκλειδώστε τις δυνατότητες της κονσόλας σας ( Μερος 1 ) Nintendo Wii

Καλό μήνα σε όλους! Το ξέχασα να το γράψω χτες στο άρθρο μου. Σήμερα μετά από πολύ σκέψη είπα να γράψω άλλο ένα σοβαρό άρθρο. Δεν έχω αποφασίσει όμως αν θα έχει ένα μέρος ή θα το χωρίσω σε δυο μέρη. Η πορεία θα δείξει. Καθώς λοιπόν το επόμενο χιουμοριστικό βιντεακι είναι στα σκαριά θα γράψω για το πώς μπορείτε να παίξετε αντιγραμμένα παιχνίδια στο Nintendo Wii και στο PsP χωρις να «τσιπαρετε» την κονσόλα σας η διαδικασία αυτή λέγετε Softmod και αποφεύγετε το ποσό που πρέπει να πληρώσετε για το τσιπάκι. Ακούγετε καλό ε? Μα φυσικά και είναι δεν ακούγετε μονό. Αράξτε φέρτε ένα αναψυκτικό , κάτι να φάτε και αφήστε με να σας ανοίξω τα μάτια!!!



>

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο οδηγός είναι αναλυτικός άλλα πρέπει να τον χρησιμοποιήσετε με δικιά σας ευθύνη. Αν κάνετέ ακριβώς τα βήματά που αναφέρομαι δεν υπάρχει κανένας φόβος για καταστροφή ( Brick ) της κονσόλας παρολαυτα δεν φέρνω καμία ευθύνη για τυχόν προβλήματά από κακή εγκατάστασή που μπορεί να εμφανιστούν.


Ξεκινώντας θα χρειαστούμε,

1) κονσόλα Wii ( λογικό… )

2) sd card( Κάρτα μνήμης) όχι πάνω από 2 GB

3) Τα αρχεία για να κάνετέ Softmod-- > Link

θα σάς τα πω όσο πιο αναλυτικά γίνεται για να μην υπάρξει καμία απορία! Αν τυχόν υπάρξει ξέρετε που να με βρείτε :P .

Καταρχάς να τονίσω ότι αυτό το Softmod λειτουργεί για Wii από Firmware 3.0 έως και 4.1 ( system menu ).

1) Βάζουμε την SD κάρτα μας στο PC! Τώρα θα πρέπει να την κάνουμε format με τον τρόπο που θα σάς πω για να την αναγνωρίσει το Wii. Πηγαίνουμε ο υπολογιστής μου και η SD που θα έχει εμφανιστεί, δεξί κλικ πάνω τις, format και θα επιλέξετε FAT( default )!

2) Μετά θα περάσετε όλα τα αρχεία μου όπως τα έχω( αφού τα κάνετέ extract από το rar αρχείο) , στην SD Κάρτα! Βγάλτε την από το pc και τοποθετήστε την στο Wii.

3) Πηγαίνουμε Wii options > data management > Wii channel και τώρα στην sd card!!! Αμέσως θα μας βγάλει ένα μήνυμά. Εμείς θα πατήσουμε yes και έτσι ξεκίνα η εγκατάστασή του Homebrew channel.

4) θα εγκαταστήσουμε το Homebrew channel και βάλτε και το DvdX το οποίο θα βρίσκεται ακριβώς από κάτω. Μόλις τελειώσουν οι εγκαταστάσεις, γυρίστε στο αρχικό menu του Wii.

5) θα μας έχει εμφανιστεί ένα νέο κανάλι τώρα, το Homebrew channel. Το ανοίγουμε λοιπόν. Εκεί μέσα θα έχει διάφορα προγραμματακια. Βρίσκουμε το Wad Manager 1.5 και το ξεκινάμε.

6) Εδώ τώρα θέλει προσοχή γιατί για μερικούς ίσως να είναι λίγο ταλαιπωρία. Όπως καταλαβαίνετε το Wad Manager, θα μπορέσει να εγκαταστήσει .Wad αρχεία που θα πρέπει να εγκατασταθούν στο Wii, ώστε να σπάσει η προστασία του και να τρέξει αντιγραμμένα παιχνίδια… και όχι μονό. Αφού το ανοίξουμε λοιπόν, θα πατήσουμε το κουμπί Α για συνέχειά. Τώρα θα μας ζητήσει με τι IOS θέλουμε να τρέξουμε το Wad Manager. Εμείς θα επιλέξουμε το Ios250 και μετά continue ( Αν δεν έχει Ιos250 επιλέξτε Ios249). Τώρα θα πάμε να εγκαταστήσουμε το αρχείο cIOS249-IOS36-rev07 !!!


Προσοχή σε περίπτωσή που δεν θα εγκατασταθεί γιατί πιθανών να βγει κάποιο error κλπ, μην τρομάξετε, δεν είναι τίποτα. Ξεκινήστε πάλι το Wad Manager 1.5 και βάλτε το να τρέξει με κάποιο άλλο IOS μέχρι να μπει το cIOS249-IOS36-rev07 και σάς πει install successful!

>

Μόλις γίνει αυτό δεν βάζουμε τίποτα άλλο. Επιστρέφουμε στο menu τουWii, ξεκινάμε το Homebrew και μετά το Wad Manager 1.5!

Τώρα θα το βάλουμε να τρέξει με Ios249 που θα υπάρχει σίγουρα πλέον καθώς εγκαταστάθηκε το cIOS249-IOS36-rev07! Στην συνέχειά θα εγκαταστήσουμε το αρχείο: cIOS60-64-v6174-v3.3


Aκουστέ τι γίνεται:


>

Όσοι δεν έχουν system menu 4.1, να εγκαταστήσουν και το αρχείο: SystemMenu-PAL-v450.wad ( ώστε να σάς γίνει το system menu

(firmware) se 4.1!

Όσοι έχετε είδη 4.1 μην το βάλετε δεν υπάρχει λόγος....

Όσοι έχουν 4.2 να το κάνουν για να γίνει το softmod γιατί με 4.2 το συγκεκριμένο softmod δεν θα λειτουργήσει.



7)Αφού λοιπόν θα βάλετε και το αρχείο SystemMenu-PAL-v450.wad ,

όπως θα δείτε υπάρχουν ένα σωρό ακόμα IOS που μέχρι τώρα δεν σας είπα ακόμα να τα εγκαταστήσετε.

8)Αρχίστε από την αρχή λοιπόν και εγκαταστήστε ότι αρχεία βλέπετε που ξεκινάνε από IOS. Πάρτε τα από την αρχή μέχρι και το τέλος και κάντε τα Install.

9)Τέλος αφού το κάνετε και αυτό βάλτε και το προγραμματάκι : "Neogamma" R8 Beta 15 - NGR8.wad (με το οποίο θα μπορείτε να τρέξετε τα αντιγραμμένα games) !

10)Τώρα επιστρέφουμε στο menu του Wii και ξεκινάμε πάλι το homebrew , και αυτή την φορα ανοίγουμε το πρόγραμμα : cIOS38_rev14-Installer !!!

Όταν το ανοίξουμε και μας ζητήσει με τι IOS να το τρέξουμε εμείς θα επιλέξουμε το ιός249 και από κει και πέρα είναι απλά τα πράγματα. Κάντε ένα απλό install.

Τελειώσαμε κύριοι.

Βάλτε αντιγραμμένα games και ξεκινήστε το "Neogamma" r8 και πατήστε Launch το DVD και θα αρχίσει.

Τι θα προσέξετε επείγοντος:

Τα games θα τα αντιγράφεται πάντα σε DvD-R (και όχι σε dvd+R) , γιατί μονο dvd-R διαβάζει το Wii χωρίς κάποιο πρόβλημα. Βέβαια διαβάζει και τα DVD+R αλλά με πολλά πολλά προβλήματα δεν το συνιστώ λοιπόν.

Δεύτερον να τα γράφετε είτε με το imgburn που είναι και Free πρόγραμμα σε ταχύτητα πάντα 2x - 4x για καλή ποιότητα.

Τέλος πάντα να χρησιμοποιείτε καλή ποιότητα dvds όπως Verbatim , TDK , Sony για να μην έχετε κολλήματα. Πιστέψτε με έχει σημασία, εγώ προσωπικά δεν έδινα σημασία στις μάρκες μέχρι που έπαθα και έμαθα.

Έχω και ένα οδηγό για psp δεν θα τον δημοσιεύσω τώρα θα δω αρχικά τι απήχηση έχει σε σας αυτός εδώ ο οδηγός και ίσως δημοσιεύσω και το psp.


gadget-akia.blogspot.com

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι