Αυτές είναι οι φωτογραφίες με τον έξαρχο του παναγίου τάφου!

1(2)2(3)3
Όταν ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου πάει διακοπές. Κάπως έτσι θα μπορούσαν να λέγονται τα φωτογραφικά στιγμιότυπα τα οποία έστειλαν στον adiakrito μάλλον στους adiakritous, κάποιοι φίλοι.
Εικονίζεται-στην πρώτη από αριστερά φωτογραφία -ο αρχιμανδρίτης Δαμιανός Πάνου, Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, δηλαδή εκπρόσωπος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεοφίλου στην Ελλάδα, με λίαν αθλητική περιβολή ή καλύτερα περιβολή περιπατητή-φραμπαλιάρη τουρίστα. Κρατάει μια γυναικεία ομπρέλα(προφανώς δανεική από φίλη του)φοράει γυαλάκι Ray-ban και κάθεται με την βερμούδα του στα σκαλοπάτια ενός μέρους στο Πεκίνο. Και όχι στην
Ταυλάνδη, όπως κακώς αναφέρουν blog του διαδικτύου.
Στην από κάτω έγχρωμη φωτογραφία, ο Δαμιανός Πάνου “παίζει” κρυφτούλι με τον φακό, κρυπτόμενος πίσω από το υπόλοιπο γκρούπ των φίλων του και μια ξανθιά κυρία.
Και στην τρίτη φωτογραφία ο αρχιμανδρίτης φωτογραφίζεται(πρώτος από αριστερά) με τον Μακαριώτατο Ιερώνυμο και τον Πατριάρχη Θεόφιλο.
Τα αποδέλοιπα είναι θέμα του σεπτού Θεοφίλου. Εαν ο ίδιος πιστεύει ότι ο Πάνου έσφαλε με το να βγάλει το ράσο και να τρέχει στην Κίνα, ας τον στείλει από εκεί που ήρθε. Εαν θεωρεί ότι ένας κληρικός με τέτοια θέση τον εκθέτει, ας τον απολύσει. Εαν πάλι νομίζει ότι ένας άγαμος κληρικός έχει το δικαίωμα να χαριεντίζεται ή να διασκεδάζει πότε πότε με γκρουπ τουριστών, ας τον κρατήσει στην θέση του. Πάντως εμείς όταν λάβαμε τις φωτογραφίες, τις δημοσιεύσαμε πάραυτα. Αλητείες, σαν κάτι άλλους δεν κάνουμε. Που τις έχουν και τις κρατούν στο συρτάρι τους για να παίζουν δήθεν περίεργα παιχνίδια, κάνοντας τους μάγκες και τους εκδότες του γλυκού νερού. Γιατί υπάρχουν και τέτοιοι. Ελεεινοί και τρισάθλιοι, με αποτέλεσμα το δημοσιογραφικό επάγγελμα μέρα με την μέρα να γίνεται όλο και πιο αισχρό και γελοίο.
Επίσης από τις φωτογραφίες -που μας έστειλαν εμάς- δεν προκύπτει ότι ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, αγκαλιάζεται ή κάνει άλλα πράγματα με μια ξανθιά φίλη του. Φαίνεται στην μία από τις τρείς φωτογραφίες να κρύβεται πίσω από μια ξανθιά κυρία αλλά δεν νομίζουμε(χωρίς και να παίρνουμε όρκο)ότι γκομενίζει. Αυτά πρός το παρόν για να ξεκαθαρίζουν κάποιοι μύθοι και να κόψουμε και την φόρα σε διάφορες μηχανές παραφιλολογίας που εδώ και 48 ώρες έχουν γεμίσει το διαδίκτυο ανοησίες, με άδηλους σκοπούς. Πάντως η είδηση είναι ότι όντως ο Πάνου βρέθηκε πέρσι στο Πεκίνο, ήταν με γκρουπ ελλήνων τουριστών και δίπλα του ήταν μια ξανθιά. Το γιατί φόρεσε την περιβολή του φραμπαλιάρη, είναι θέμα αλλονών. Εμείς ηθικιστές δεν είμαστε. Έχουμε εκθέσει τόσους και τόσους σατανάδες και πόρνους ρασοφόρους, στον Πάνου θα κολλάγαμε; Καρφί δεν μας καίγεται. Τον λόγο έχει τώρα ο Θεόφιλος. Εαν δεν του κάνει και θεωρεί ότι ο αντ’ αυτού έχει υποπέσει σε ηθικό παράπτωμα ας τον αποκεφαλίσει.
Εαν του κάνει ας τον κρατήσει. Πάντως η ομπρέλα που κρατάει είναι όλα τα λεφτά…
adiakritos

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι