ΔΕΙΤΕ: Η φωτογραφία του Πάπα που σαρώνει στα social media

Ο ιταλικός Τύπος προβάλλει σήμερα με έμφαση μια φωτογραφία του Πάπα Φραγκίσκου, με....


πέντε νέους, η οποία τραβήχτηκε μεSmartphone, στο εσωτερικό της βασιλικής εκκλησίας του Αγίου Πέτρου....

Οι νέοι, προερχόμενοι από την πόλη Πιατσέντσα, του ιταλικού βορρά, συναντήθηκαν με τον Ποντίφικα στον 'Αγιο Πέτρο, χωρίς την παρουσία άλλων πιστών ή δημοσιογράφων. Όπως πάντα, επεκράτησε το γνωστό οικείο και άμεσο κλίμα που χαρακτηρίζει τον Αργεντινό Ποντίφικα.

Η φωτογραφία ανέβηκε στο διαδίκτυο, στο Facebook, αλλά και στο Twitter, με πρωτοβουλία δημοσιογράφου που εργάζεται στον τηλεοπτικό όμιλο Μπερλουσκόνι.
«Μια φωτογραφία που τραβήχτηκε όπως ακριβώς συνηθίζουν οι νέοι. Οι εικονιζόμενοι χαμογελούν ενώ η εικόνα δεν έχει κεντραριστεί στην εντέλεια. Με τον τρόπο αυτό, με το γνωστό στυλ των λεγόμενων κοινωνικών δικτύων, δείχνει ακόμη πιο αυθόρμητη και αληθινή», γράφουν οι σχολιαστές.
«Αν και ο Πάπας ενδώσει στην μόδα των λεγόμενων «Selfie» φωτογραφιών, με την βοήθεια μόνον ενός κινητού, εμείς χαθήκαμε, δεν έχουμε πια λόγο επαγγελματικής ύπαρξης», σχολιάζει, στο μεταξύ, ο Ρίνο Μπαριλάρι, ένας από τους γνωστότερους Ιταλούς φωτογράφους «παπαράτσι», με σειρά μεγάλων επιτυχιών, από την εποχή της «γλυκιάς ζωής» της Ρώμης.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι