Παγωτό Nutella χωρίς παγωτομηχανή

Υλικά για 1 κιλό παγωτό:
400 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
397 γραμμ. (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
60-80 γραμμ. κακάο (ανάλογα με το πόσο έντονη θέλουμε τη γεύση της nutella)
120 γραμμ. nutella

Εκτέλεση:...
Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές και να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή, σαν γιαούρτι.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε διαδοχικά το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και τη nutella. Μόλις το μίγμα μας μοιάζει με σφιχτή μους, σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ. Αδειάζουμε το παγωτό σε αεροστεγές σκεύος και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον.

 http://www.tsixlofoyska.gr/2013/09/nutella_2.html

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι