Είναι φυσιολογικό να κοιμάστε σε ξεχωριστά κρεβάτια;

Το 30% των παντρεμένων ζευγαριών έχουν ξεχωριστές κρεβατοκάμαρες
Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Ryerson, πολλοί είναι οι λόγοι που έχουν οδηγήσει τα παντρεμένα ζευγάρια να μην κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι. Ποιοι είναι αυτοί; Το ροχαλητό, τα προβλήματα με τα παιδιά και βέβαια, το ασυμβίβαστο πρόγραμμα που μπορεί δηλαδή κάποιος να ξυπνά νωρίτερα ή να κοιμάται αργότερα, όπως υποστηρίζει ο συγγραφέας της μελέτης Colleen Carney.

Το ότι ένα ζευγάρι δεν κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει πρόβλημα στη σχέση. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι μια πολύ καλή ιδέα. Π.χ αν ο φίλος- σύζυγος σας ξυπνά κάθε φορά που έρχεται αργά στο κρεβάτι, θα μπορούσε να σας προκαλέσει νεύρα την επόμενη ημέρα.Ωστόσο, αν δεν κοιμάστε μαζί του ώστε να αποφευχθεί μια αναταραχή ανάμεσα σε εσάς και εκείνον, μάλλον θα πρέπει να δείτε τι τρέχει με τη σχέση σας.

Πριν επιλέξετε να κοιμηθείτε χωριστά δοκιμάστε κάποια «κόπλα» για να φτιάξετε τις συνθήκες στην κρεβατοκάμαρά σας. Π.χ κρατήστε την στα σκοτάδια και δροσερή  για να ενισχύσει την παραγωγή μελατονίνης, της ορμόνης που είναι ζωτικής σημασίας για τον ύπνο σας. Επίσης καλό θα είναι να αλλάζετε θέση τακτικά για να ξεκουράζεστε πιο γρήγορα.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι