Τα hashtag έρχονται στο Facebook


Τα σχέδια του για την εισαγωγή των hashtag ανακοίνωσε το Facebook. H υπηρεσία που προσφέρεται ήδη σε υπηρεσίες σαν το Twitter και το Instagram, θα επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν όλες τις αναρτήσεις που αναφέρονται στο ίδιο θέμα.


Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη του Facebook θα μπορούν να πληκτρολογήσουν στη μηχανή αναζήτησης ένα hashtag (δηλαδή το σύμβολο της δίεσης #, ακολουθούμενο από τη λέξη-κλειδί), ώστε να εμφανιστούν όλα τα post που το περιλαμβάνουν. Το ίδιο θα μπορεί να γίνει απλώς κάνοντας «κλικ» στο hashtag μιας ανάρτησης.

Η ίδια λειτουργία θα υποστηρίζεται και για post που προέρχονται από άλλες υπηρεσίες, όπως το Instagram. Και βέβαια, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να προσθέτουν hashtag στις αναρτήσεις τους, είτε μέσα από το προφίλ τους είτε απευθείας μέσα από τα αποτελέσματα των αναζητήσεων.

Το νέο εργαλείο αναμένεται να ενεργοποιηθεί άμεσα, με τους υπεύθυνους της πλατφόρμας να υποστηρίζουν πως θα δώσει την ευκαιρία στα μέλη του να συμμετέχουν σε δημόσιες συζητήσεις και να παρακολουθούν πιο εύκολα τι λένε οι υπόλοιποι χρήστες. Σύντομα μάλιστα θα το αξιοποιήσει για να προσφέρει ακόμη περισσότερες λειτουργίες, όπως για παράδειγμα για την προβολή των hashtag που είναι ανά πάσα στιγμή πιο δημοφιλή.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι