Ερντογάν: Ήρωες οι Τούρκοι αστυνομικοί

«Ηρωϊκές» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τις επεμβάσεις της αστυνομίας στο πάρκο Γκεζί, σε ομιλία του... σήμερα κατά την τελετή αποφοίτησης στην Αστυνομική Ακαδημία της Άγκυρας.

«Η τουρκική αστυνομία έγραψε ένα ηρωικό έπος κατά τις εφόδους στο Γκεζί. Είναι κάτι που μόνο οι δικοί μας αστυνομικοί θα μπορούσαν να καταφέρουν, μέσα σε 48 ώρες χωρίς φαγητό και χωρίς να πιουν οτιδήποτε», είπε ο Ερντογάν.

«Η αστυνομία μας είναι θύμα των πυρών και απάντησε με δακρυγόνα και αντλίες νερού. Εάν ανατρέξουν στο κοινοτικό κεκτημένο θα δουν ότι αυτό είναι το πιο φυσικό δικαίωμα της αστυνομίας, η οποία ενήργησε με τη μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία», υποστήριξε.

Απαντώντας στις φήμες ότι η τουρκική αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση βίας κατά τη διάρκεια των αναταραχών στη χώρα από τις 31 Μαΐου, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, ο Ερντογάν είπε ότι «η τουρκική αστυνομία ήταν εξαιρετικά ανεκτική με τις διαδηλώσεις από το ξεκίνημά τους».

«Κανένα σαμποτάζ και καμία πρόκληση δεν μπορεί να γυρίσει πίσω την Τουρκία στις μέρες που οι πολιτικές που βασίζονταν στις δυνάμεις ασφαλείας κυριαρχούσαν στη χώρα», συνέχισε.

«Πρέπει να κρατήσουμε μία εύθραυστη ισορροπία: να εγγυηθούμε την ασφάλεια και να παραμείνουμε εντός νομικού πλαισίου», τόνισε ο τούρκος πρωθυπουργός.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι