Ξεθωριάζει ο μύθος της Apple...

Ξεθωριάζει ο μύθος της Apple...
Σε αλλαγή του Διευθύνοντος Συμβούλου (CEO) Tim Cook φαίνεται να προχωρά η Apple, μετά την αυξανόμενη πτώση της μετοχής της και τη διαγραφόμενη έλλειψη προοπτικών ανάκαμψης.
Πιο συγκεκριμένα, η μετοχή της εταιρείας, που απογειώθηκε στα χέρια του Steve Jobs, έχει χάσει σχεδόν τη μισή εμπορική της αξία, καθώς το Σεπτέμβριο του 2012 η μετοχή της έφτανε τα 702$ και τώρα έχει καταρρεύσει στα 390$ ανά μετοχή. Πολλοί αναλυτές μάλιστα τονίζουν πως δεν προβλέπεται άνοδος των κερδών της το επόμενο διάστημα, εκτός αν βγει στην κυκλοφορία κάποιο προϊόν ανάλογου ενδιαφέροντος με το iPhone, κάτι προφανώς απίθανο να συμβεί.
Η πτωτική πορεία της εταιρείας είναι εκπληκτική, γεγονός που αποτυπώνεται στην πτώση και της εμπορικής της αξίας. Το τελευταίο εξάμηνο, η βουτιά φτάνει τα 290 δισ. δολάρια, δείγμα της κατηφόρας που έχει πάρει η εταιρεία, που συγκρατείται στους δείκτες με τις ισχυρές μετοχές της Wall Street, μόνο και μόνο επειδή διαθέτει ακόμα ισχυρή ρευστότητα, από την εποχή της παντοκρατορίας του Jobs.
Το πλέον ανησυχητικό στοιχείο όμως για την Apple έρχεται από τις προβλέψεις για τους ρυθμούς ανάπτυξής της, οι οποίοι αναμένεται να πέσουν στο 13% έναντι του 43% που καταγράφηκε την προηγούμενη χρονιά και μάλλον αποτελούν την αρχή του τέλους για τον αμερικανικό κολοσσό.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι