Yποψήφια βουλευτής της ΝΔ ήταν «εγκέφαλος» σε σπειρα λευκών γάμων... Πάνω απο 200.00 ευρώ τα έσοδα...


Η 52χρονη μεσίτρια, μαζί με μία 40χρονη από τη Γεωργία και έναν 36χρονος δικηγόρο, φέρονται από την αστυνομία, ως ηγετικά στελέχη της «φάμπρικας» των εικονικών γάμων.


Από το 2010, φαίνεται να έχουν τελέσει 68 εικονικούς γάμους εξοικονομώντας περίπου 200.000 ευρώ και σχεδίαζαν ακόμη 79 με κέρδη περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ.


Η 52χρονη ήταν υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Α' Θεσσαλονίκης στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Πρόκειται για άτομο με έντονη δραστηριότητα στα κοινά της συμπρωτεύουσας. 


Η «ταρίφα» της βιομηχανίας νομιμοποιήσεων αλλοδαπών κυμαινόταν από 700 έως 7.000 ευρώ για κάθε «λευκό» γάμο και νομιμοποίηση. Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας 11 άτομα, εκ των οποίων τα 3 ηγετικά μέλη της οργάνωσης ενώ αναζητούνται άλλα 5 μέλη. Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 173 άτομα, μεταξύ των οποίων 7 δικηγόροι, 2 μεταφραστές 2 δημοτικοί υπάλληλοι και 1 δημόσιος υπάλληλος.


Σκοπός της οργάνωσης, ήταν η νομιμοποίηση αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών, οι οποίοι βρίσκονταν μη νόμιμα στη χώρα μας, μέσω εικονικών γάμων με Έλληνες ή υπηκόους κρατών-μελών της Ε.Ε. Τα 3 ηγετικά στελέχη συμβούλευαν και κατηύθυναν τους μη νόμιμους μετανάστες, να υποβάλλουν σχετικό αίτημα στην αρμόδια αστυνομική αρχή προκειμένου να τους αναγνωρισθεί το καθεστώς του πρόσφυγα. Στη συνέχεια, μέχρι να εξετασθεί το αίτημά τους, τους χορηγούνταν δελτίο αιτήσαντος ασύλου (ροζ κάρτα), έγγραφο το οποίο νομιμοποιούσε την παραμονή τους προσωρινά στη χώρα, ενώ τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν υποψήφιους «συζύγους», κυρίως Έλληνες, οι οποίοι έναντι αμοιβής έκαναν τους εικονικούς γάμους. Επίσης, τα μέλη της οργάνωσης αναλάμβαναν και τις διαδικαστικές λεπτομέρειες του νομότυπου, του εικονικού γάμου (έκδοση αδειών, δημοσίευση αγγελίας γάμου σε εφημερίδα κ.ά).


Έπειτα οι αλλοδαποί υπέβαλαν στους Δήμους του τόπου κατοικίας τους, αίτημα χορήγησης άδειας διαμονής ως σύζυγοι υπηκόων κρατών- μελών της Ε.Ε ενώ παραιτούνταν από το αίτημα αναγνώρισής τους ως πρόσφυγες. Κατά την υποβολή του αιτήματος προσκόμιζαν ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις φιλοξενίας ή συμβόλαια μίσθωσης κατοικιών καθώς και διάφορα πλαστά έγγραφα, με τα οποία τους εφοδίαζαν τα μέλη της οργάνωσης. Σε κάποιες περιπτώσεις τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου ο εικονικός γάμος με τους ημεδαπούς να τελεστεί στην χώρα του αλλοδαπού (υπηκόου τρίτης χώρας), ο οποίος βρίσκονταν εκτός της επικράτειας και με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζονταν η χορήγηση σε αυτόν «Θεώρησης Εισόδου» ( VISA ).


Στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι «σύζυγοι» δεν γνώριζαν ο ένας τα στοιχεία ταυτότητας του άλλου.


Τα χρηματικά ποσά που απαιτούσε η εγκληματική οργάνωση από τους αλλοδαπούς, ποίκιλλαν από (700) έως (7.000) ευρώ, ανάλογα με την περίσταση. Ειδικότερα:


Για την απόκτηση του δελτίου αιτήσαντος ασύλου, εισέπραττε η οργάνωση από 700 έως 1.000 ευρώ. Για την έκδοση άδειας διαμονής , ως σύζυγοι πολίτη κράτους-μέλους της Ε.Ε, εισέπραττε 4.500 ενώ σε περίπτωση που ο αλλοδαπός κατά την είσοδό του στην επικράτεια κατείχε «Θεώρηση Εισόδου», το ποσό μειώνονταν στις 3.500 ευρώ.
Στις περιπτώσεις που οι Έλληνες υποψήφιοι «σύζυγοι», πήγαιναν στη χώρα καταγωγής του αλλοδαπού, το ποσό ανέβαινε στις 7.000 ευρώ.


Οι κύριοι και απλοί συνεργοί της οργάνωσης, προκειμένου να διευκολύνουν την εγκληματική της δράση, πλαστογραφούσαν έγγραφα, μετέφραζαν πλαστά δικαιολογητικά και χρησιμοποιούσαν κάθε δυνατό μέσο για τη ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι