Τα λάθη που κάνουμε όλοι (ανεξαιρέτως) στο σεξ

Από τον John Searles
Ακόμη και τα ζευγάρια με πολύ γεμάτη σεξουαλική ζωή μπορεί να κάνουν λάθη λόγω κεκτημένης ταχύτητας. Το Cosmo τα επισημαίνει και σε διαφωτίζει για το πώς να διατηρήσεις τον εαυτό σου και το σύντροφό σου σε φόρμα.
Το λάθος: «Γιατί το σεξ δεν είναι τόσο συναρπαστικό όσο όταν πρωτογνωριστήκαμε;»
Η λύση: Πολλά ζευγάρια περιμένουν από το σεξ να τους απογειώνει κάθε φορά. Αυτό είναι αδύνατο, άσχετα με το πόσο ερεθισμένοι είστε. Με το να τοποθετείς τον πήχη τόσο ψηλά το μόνο που καταφέρνεις είναι να δημιουργείς στον εαυτό σου άγχος και κατ’ επέκταση να περιορίζεις την απόδοσή σου. Ειδικότερα τα νέα ζευγάρια κάνουν το λάθος να έχουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες. Επειδή το σεξ είναι τόσο αχαλίνωτο στην αρχή, περιμένουν να είναι πάντα έτσι, αντί να αναγνωρίζουν την αξία στα διαφορετικά είδη της πράξης – από τις χαλαρές συνευρέσεις μέχρι το «ένα στα γρήγορα».
Το λάθος: «Κάνουμε συνέχεια τα ίδια κι έχω αρχίσει να βαριέμαι. Μάλιστα πολλές φορές δεν έχω οργασμό».
Η λύση: Καταρχήν, βγάλε από το μυαλό σου το δόγμα ότι η διείσδυση είναι η κυρίως πράξη και είναι υποχρεωτική. Αντίθετα, αντιστρέψτε λίγο τα πράγματα κάνοντας τα προκαταρκτικά το βασικό μενού. Η μετατόπιση στο στοματικό σεξ και στη διέγερση με τα χέρια θα αναγκάσει και τους δύο να χαλαρώσετε και να διαφοροποιήσετε τις προσδοκίες σας.
Το λάθος: «Χρησιμοποιούμε το πορνό για να θερμάνουμε την ατμόσφαιρα».
Η λύση: Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στο να καταφεύγεις πότε πότε στο πορνό, τα ζευγάρια όμως που το κάνουν πάντα σαν σύστημα στηρίζονται στις εικόνες που βλέπουν στην οθόνη και όχι ο ένας στον άλλο για να ερεθιστούν. Ακόμη χειρότερο, εγκλωβίζονται σε μια πορνογραφική εκδοχή του σεξ που ονομάζεται οπτική: γίνονται θεατές του σεξ και όχι πρωταγωνιστές του, περισσότερο παρακολουθούν τους εαυτούς τους παρά συμμετέχουν. Oι γυναίκες υποκρίνονται έντονα βογκητά και οι άντρες νιώθουν την ανάγκη να αλλάξουν 10 στάσεις σε 10 λεπτά, όπως κάνουν οι πορνοστάρ στις ταινίες. Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι ταινίες κινούνται στο χώρο της φαντασίας, μικρή σχέση έχουν με τον τρόπο που οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στην πραγματικότητα. Όταν η σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού είναι γεμάτη θεατρινισμούς και όχι συναισθήματα, χάνει το νόημά της και φυσικά το συναισθηματικό υπόβαθρο. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να ανακαλύψετε καινούρια πράγματα που σας φτιάχνουν – να αγγίζετε νέα μέρη του σώματός σας ή να ψιθυρίζετε ο ένας στο αφτί του άλλου σκανδαλιάρικες λέξεις. Αυτό θα ρίξει το φως στις πραγματικές σας ανάγκες.
Το λάθος: «Το αγόρι μου επιμένει να κάνουμε τρίο».
Η λύση: Θα μπορούσε να είναι καλή ιδέα αν η γυναίκα συμφωνούσε για τους σωστούς λόγους. Και εξαρτάται από τη σύνθεση του τρίο. Συχνά μια γυναίκα δέχεται να συμμετάσχει σε τρίο, με το σύντροφό της και μια άλλη γυναίκα, επειδή πιέζεται επίμονα από τον άντρα γι’ αυτό. Στην περίπτωση αυτή τα αποτελέσματα για τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού είναι καταστροφικά. Ακόμη και η γυναίκα με τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση δυσκολεύεται να βλέπει τον άντρα της να κάνει σεξ με κάποια άλλη. Αν θέλετε και οι δύο να το κάνετε, είναι άλλο θέμα. Αν εσύ φαντασιωνόσουν ανέκαθεν να κάνεις τρίο ή αν σε διεγείρει η ιδέα να πραγματοποιήσεις τη φαντασίωση του συντρόφου σου, τότε αξίζει να το σκεφτείς. Το σημαντικό είναι να το συζητήσετε πρώτα διεξοδικά. Όσο περισσότερες λεπτομέρειες διευθετηθούν από πριν, τόσο πιθανότερο είναι να υπάρξει ομαλή έκβαση.
Το λάθος: «Μετά από ένα γερό καβγά ακολουθεί πολύ καλό σεξ. Μερικές φορές μάλιστα νομίζω ότι τσακωνόμαστε μόνο για να συμφιλιωθούμε μετά».
Η λύση: Αφού οι φωνές και οι στριγκλιές «ανάβουν τα αίματα», μπορεί να λειτουργήσουν ως ένα είδος προκαταρκτικών. Όταν ένα οξύθυμο ζευγάρι θέλει να αυξήσει τη σεξουαλική διάθεση, ξεκινά καβγά και αρχίζει το παιχνίδι. Με τον καιρό όμως αυτή η συνήθεια μπορεί να αποδυναμώσει τον ιδιαίτερο δεσμό μεταξύ δύο ανθρώπων. Αντικαταστήστε λοιπόν τους καβγάδες με δραστηριότητες που δίνουν και στους δύο την ίδια έξαψη, χωρίς όμως την αγωνία. Για παράδειγμα, σε όλους αρέσει το «επικίνδυνο» σεξ, να φοβούνται δηλαδή ότι θα τους τσακώσουν. Φροντίστε να έχετε κάποια σέξι προσωπική στιγμή σε ένα δημόσιο χώρο ή επιδοθείτε σε ένα είδος ελαφριάς σκανδαλιάρικης επιδειξιμανίας. Ή κάντε σεξ κάπου όπου ανά πάσα στιγμή μπορεί να σας κάνουν τσακωτούς. Αυτές οι εμπειρίες θα δώσουν τροφή στο άγριο πνεύμα σας, ενώ θα διατηρήσουν τον πόθο και τον έρωτά σας ζωντανό.
Oυκ εν τω πολλώ το ευ
Όσον αφορά τον πόθο, κάποτε το λιγότερο είναι καλύτερο.
Πολλά ερωτικά φιλόδοξα ζευγάρια επικεντρώνονται στην ποσότητα και όχι στην ποιότητα. Είναι τόσο πωρωμένοι με το να το κάνουν όσο περισσότερο γίνεται, που θα έλεγες ότι προσπαθούν να μπουν στο βιβλίο Γκίνες. O νόμος όμως της φθοράς ισχύει και στην κρεβατοκάμαρα. Η προσδοκία αυξάνει την επιθυμία, έτσι το να κάνουμε πολύ σεξ μπορεί να σβήσει την επιθυμία. Αναρωτήσου αν υπάρχουν κρυφές πιέσεις που δημιουργούν αυτή την ανάγκη για μεγάλη συχνότητα. Μπορεί να έχετε μπει ασυνείδητα σε συναγωνισμό με κάποιο άλλο ζευγάρι ή να προσπαθείτε να ανταποκριθείτε σε ένα πρότυπο που έχετε θέσει στον εαυτό σας. Ή μπορεί η επιβεβαίωση ότι θέλετε ερωτικά ο ένας τον άλλο να καλύπτει άλλες ανασφάλειές σας. Συνεπώς, συγκρατήστε τις αταξίες για λίγες μέρες. Όταν θα κάνετε σεξ ξανά, θα βγαίνουν σπίθες από παντού.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι