Συνελήφθη ο Κώστας Βαξεβάνης για τη λίστα Λαγκάρντ!

http://img.protothema.gr/35D31A91379F98DEE48177A0C7114678.jpg
«Μπαίνουν στο σπίτι με εισαγγελέα τώρα. Με συλλαμβάνουν. Διαδωστε», έγραψε πριν λίγα λεπτά στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.
Ο Κώστας Βαξεβάνης αποκάλυψε στο περιοδικό «Hot Doc» τα ονόματα των 2.059 προσώπων που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Η εντολή να συλληφθεί ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, δόθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το βράδυ του Σαββάτου.
Στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας αναφέρεται: «Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διενεργούνται έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC, όπου δημοσιεύονται ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ».

Είναι κοινή άποψη ότι πρόκειται για αδιανόητη συμπεριφορά των Αρχών, με την οποία διασύρονται όλες οι εξουσίες, την ώρα που συγκλονίζεται όλη η Ελλάδα από τα ηχηρά ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα των 2.059 μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, τα οποία αποκάλυψε το περιοδικό «Hot Doc».

Λίγο πριν τις 10.30 το πρωί της Κυριακής 28 Οκτωβρίου, ο δημοσιογράφος έγραψε στο twitter: «Βρίσκομαι Ποντου 16 στη Δροσια.Απ έξω υπάρχουν 15 Αστυνομικοι.Ας μπουν να με συλλάβουν την επέτειο του ΟΧΙ σαν γερμανοτσολιαδες»


Βρίσκομαι Ποντου 16 στη Δροσια.Απ έξω υπάρχουν 15 Αστυνομικοι.Ας μπουν να με συλλάβουν την επέτειο του ΟΧΙ σαν γερμανοτσολιαδες

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι