Τέσσερις Έλληνες κατέκτησαν τις κορυφές των Ιμαλαΐων

Σε τρεις κορυφές των Ιμαλαΐων που ποτέ άλλοτε δεν πατήσει άνθρωπος ανέβηκαν τέσσερις Έλληνες, φέροντας εις πέρας έναν εντυπωσιακό ορειβατικό άθλο!
Οι Γιώργος Βουτυρόπουλος, Νίκος Λαζανάς, Νίκος Κρουπής και Πάνος Αθανασιάδης αναχώρησαν στα μέσα του περασμένου Αυγούστου για τη Βόρεια Ινδία με πορεία προς το άγνωστο. Η αποστολή ξεκίνησε με προσωπικά τους έξοδα, ενώ στη συνέχεια μέρος του κόστους κάλυψαν η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας - Αναρρίχησης και ο Πεζοπορικός Όμιλος Αθηνών
Αν και υπήρχαν χάρτες για την περιοχή, ήταν γεμάτοι λάθη, όπως διαβάζουμε σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της εφημερίδας «Το Βήμα». Μάλιστα, ακόμα και το χωριό από το οποίο άρχισαν την ανάβασή τους οι τέσσερις ορειβάτες ήταν γραμμένο λάθος, ενώ κάθε τους βήμα έκρυβε παγίδες, αντίξοες συνθήκες και κινδύνους.
Οι Γιώργος Βουτυρόπουλος, Νίκος Λαζανάς, Νίκος Κρουπής και Πάνος Αθανασιάδης κατέκτησαν για πρώτη φορά τις κορυφές Katkar Kangri ύψους 6.148 μ., Skal Mutik ύψους 6.247 μ. και Lama Soο ύψους 5.947 μ.. Επίσης, πέρασαν κι από άλλες δύο κορυφές (Peak 5820 μ. και Peak 5795 μ.).
Παρά τον μεγάλο τους άθλο, οι τέσσερις Έλληνες δεν έτυχαν ανάλογης προβολής. Ήδη, πάντως, έχει δρομολογηθεί η καταγραφή του επιτεύγματός τους από το ετήσιο έγκυρο περιοδικό «Alpine Journal».

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι