Εισαγγελέας και για το ωράριο των αστυνομικών

Τη συνεχή καταστρατήγηση του ωραρίου τους καταγγέλλουν τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ).  Συγκεκριμένα, αστυνομικοί που υπηρετούν στις Υπηρεσίες Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ) και....


Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ) της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, διαμαρτύρονται γιατί καταστρατηγείται συνεχώς το ωράριο εργασίας τους.

Μετά από εξώδικο που απέστειλαν για το θέμα στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, και το οποίο κοινοποίησαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες.

Η έρευνα ανατέθηκε σε εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, οι συνάδελφοί τους που υπηρετούν στις συγκεκριμένες υπηρεσίες «υφίστανται επανειλημμένως υπερωρίες με εντολή των ανωτέρων τους», και σε κάποιες περιπτώσεις καλούνται να ασκήσουν τα καθήκοντά τους και σε άλλες αστυνομικές διευθύνσεις, πέραν των ορίων της Θεσσαλονίκης.

Ως παράδειγμα αναφέρουν τις περιπτώσεις που κλήθηκαν να μεταβούν στη Χαλκιδική για να παράσχουν υπηρεσίες φύλαξης στα εκεί ορυχεία χρυσού, αν και δεν είχε προηγηθεί κάποιο γεγονός που να χρήζει επέμβασής τους.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι