Αναζητώντας τους Έλληνες φοροφυγάδες

Αναζητώντας τους Έλληνες φοροφυγάδες
Ενω η Τράπεζα της Αγγλίας μιλά για αποσταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, οι FΤ εστιάζουν στο cd με ονόματα Ελλήνων υπόπτων για φοροδιαφυγή.
Η Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποιεί πως η εξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ θα προκαλούσε μαζική έξοδο κεφαλαίων από την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Ιταλία με αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση του παγκόσμιου οικονομικού status quo.
Αναζητώντας το cd με τα 2.000 ονόματα
Οι Financial Times του Λονδίνου φιλοξενούν δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με τον αναζητούμενο cd με τα 2.000 ονόματα καταθετών στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία. «Δεν γνώριζα ότι υπήρχε αυτό το στοιχείο. Αν δεν βρεθεί στο ΣΔΟΕ, θα ζητήσουμε αντίγραφο από τους εταίρους μας», δήλωσε ο έλληνας υπουργός. Στην ίδια εφημερίδα ο προκάτοχός του Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιμένει πάντως πως είδε ο ίδιος ποσά τα οποία δεν συνάδουν με την φορολογική δήλωση των καταθετών και συνακόλουθα παρέδωσε το cd για διερεύνηση στις σχετικές οικονομικές υπηρεσίες.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι