Η Τρόικα θέλει να απολυθούν και Επαγγελματίες Οπλίτες

Η Τρόικα θέλει να απολυθούν και Επαγγελματίες Οπλίτες
Ανάμεσα στις απαιτήσεις της Τρόικα για απολύσεις βρίσκονται και οι περίπου...
25.000 Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ). Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν να περιοριστεί ο αριθμός τους ενώ από την πλευρά του το υπουργείο Εθνικής Αμυνας διαβεβαιώνει ότι δεν θα το επιτρέψει.

Περίπου 25.000 Ελεύθεροι Οπλίτες υπηρετούν σήμερα οι οποίοι έχουν προσληφθεί από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας των τελευταίων κυβερνήσεων. Εξ αυτών οι 11.834 ΕΠΟΠ έχουν ήδη μονιμοποιηθεί ενώ οι 4.530 αναμένεται να μονιμοποιηθούν φέτος, ύστερα από σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες.

Η Τρόικα θεωρεί ότι ο αριθμός αυτός είναι εξαιρετικά υψηλός δεδομένων των οικονομικών του δημοσίου και απαίτησε να μη γίνουν οι νέες μονιμοποιήσεις που προβλέπονται για φέτος. Από την πλευρά του το υπουργείο Εθνικής Αμυνας διαβεβαιώνει ότι δεν θα δεχθεί τις απολύσεις ΕΠΟΠ και διαμηνύει στους ενδιαφερόμενους ότι βρίσκονται εκτός κινδύνου απόλυσης.

Το θέμα ωστόσο δεν έχει κλείσει αφού αναζητούνται ακόμη περίπου 2 δισ ευρώ περικοπών και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας βρίσκεται στο στόχαστρο της Τρόικα και κατηγορείται ότι δεν έχει προτείνει δραστικές περικοπές στα μισθολογικά των Ενόπλων Δυνάμεων.

iefimerida.gr

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι