ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η Coca Cola εξαφάνισε από τους χάρτες της στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου την Ελλάδα!

Απίστευτο σκάνδαλο έχει ξεσπάσει από την... γκάφα (;) της Coca Cola, η οποία, σε χάρτες που είχε τοποθετήσει κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου είχε... εξαφανίσει τη χώρα μας...


Το παραπάνω έγινε γνωστό από τον τέως εκπρόσωπο Τύπου του δήμου Πατρέων, Πέτρο Ψωμά, και τη σύζυγό του, Ελένη Κίτσιου, οι οποίοι παρευρέθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ανακάλυψαν ξαφνικά ότι προέρχονται απο μια χώρα που δεν... υπάρχει!

Ψάχνοντας το χάρτη στο Hyde Park, ανακάλυψαν ότι η κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, η χώρα μας, είχε βγάλει φτερά και είχε πετάξει! Όπως είχε... πετάξει και από το χάρτη που βρισκόταν μέσα στο Ολυμπιακό Πάρκο. "Αυτό που αντικρίσαμε στο Pin Trading Centre των Αγώνων ξεπερνά κάθε όριο προσβολής. Στο πλέον επίσημο εμπορικό στέκι του London 2012, στο κέντρο του Λονδίνου, στο Hyde Park, εκεί όπου συρρέουν οι λάτρεις των Ολυμπιακών Αγώνων και του Ολυμπισμού υπάρχει χάρτης της υφηλίου με την Ελλάδα… απούσα! Unfair στη γλώσσα των Εγγλέζων… Unfair και στη γλώσσα των Αμερικάνων, που, ως μεγάλοι χορηγοί (Coca Cola), έχουν αναλάβει του συγκεκριμένου χώρου την επιμέλεια και λειτουργία.
Το είδαμε και δεν το πιστεύαμε οι Έλληνες που επισκεφτήκαμε το χώρο. Και ήταν τεράστια η πρόκληση, όταν εργαζόμενοι στο εμπορικό αυτό κέντρο μας παρότρυναν με χαμόγελο "να ανταλλάξουμε την ολυμπιακή μας κονκάρδα με όποια άλλη επιθυμούμε και να καρφιτσώσουμε τη δική μας στη χώρα μας". Σε ποια χώρα μας; Η γενέτειρα των Αγώνων, αυτή που παρέλασε πρώτη στο στάδιο του Λονδίνου στην Τελετή Έναρξης, η διοργανώτρια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, η φτωχή Ελλάδα της Ευρώπης… έχει βουλιάξει! Σε ένα βαθύ πέλαγος -αμφιβάλλω αν είναι καν το Αιγαίο- που, σύμφωνα με το συγκεκριμένο χάρτη, χωρίζει την Ιταλία από την Τουρκία!" αναφέρει ο κ. Ψωμάς.
Η περιπέτεια του Πέτρου και της Ελένης Ψωμά είχε, όμως, και συνέχεια. Όταν διαπίστωσαν το πρόβλημα, ζήτησαν εξηγήσεις από τον υπεύθυνο του Pin Trading Centre.
H απάντηση ήταν ότι θα τους σταλεί επίσημα e-mail από το χορηγό, που είναι η Coca Cola, για την απουσία της Ελλάδας από το χάρτη.
To e-mail ήρθε δύο ημέρες μετά και έλεγε ότι η Ελλάδα είναι εκεί, αλλά λείπουν μόνο τα νησιά της, όπως λείπουν και τα Κανάρια νησιά και κάποια μικρά νησάκια της Αγγλίας!
Ο κ. Ψωμάς ενημέρωσε με e-mail την πρεσβεία της Ελλάδας, η οποία και αμέσως ζήτησε εξηγήσεις από τη διοργανώτρια αρχή και την Coca Cola.
Στην απάντησή της στην πρεσβεία η εταιρεία ζητούσε συγγνώμη για το... ατόπημα, εξηγούσε ότι δεν έγινε σκοπίμως και δεσμευόταν ότι θα τυπώσει δύο νέους χάρτες: έναν για το Ολυμπιακό Πάρκο κι έναν για το Pin Trading Centre.
Αυτό θα συνέβαινε από... Δευτέρα. Μια μέρα, δηλαδή, μετά τη λήξη των αγώνων. Τη Δευτέρα, που πέρασαν από εκεί, πάντως, ο χάρτης ήταν εκεί ίδιος κι απαράλλακτος. Μνημείο αθλιότητας απέναντι στην Ελλάδα.
Η πρεσβεία, πάντως, συνεχίζει τις προσπάθειες και τις πιέσεις για την αποκατάσταση της αδικίας.
cocacolaxartis

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι