Δείτε εδώ τις βάσεις

Ανακοινώθηκαν σήμερα στις 10 το πρωί, οι βάσεις εισαγωγής στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, δίνοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων.
Τα αποτελέσματα θα έχουν αναρτηθεί εδώ και όπου οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και μητρώνυμο).
Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν επίσης ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου θα εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων, προκειμένου να αναρτηθούν στα σχολεία εντός της ημέρας.

Στο πρώτο επιστημονικό πεδίο παρατηρείται άνοδος στη βαθμολογία των σχολών, με εξαίρεση τα παιδαγωγικά τμήματα.
Στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο παρατηρείται άνοδος στις σχολές φυσικής, πληροφορικής και στις στρατιωτικές σχολές, ενώ πτώση καταγράφεται στα τμήματα χημείας.
Στο τρίτο επιστημονικό πεδίο παρατηρείται μικρή άνοδος στις ιατρικές, φαρμακευτικές, οδοντιατρικές, νοσηλευτικές και στρατιωτικές ιατρικές σχολές.
Στο τέταρτο επιστημονικό πεδίο παρατηρούνται αυξομειώσεις στις πολυτεχνικές σχολές, με πτώση να καταγράφεται στις αρχιτεκτονικές σχολές και σ' αυτές των πολιτικών μηχανικών.
Στο πέμπτο επιστημονικό πεδίο παρατηρείται άνοδος στις οικονομικές, λογιστικές, διοικητικές σχολές και σ' αυτές των τουριστικών σχολών των ΤΕΙ.
Γενικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα επίπεδα των βάσεων παραμένουν υψηλά.
 ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΙΝΑΚΕΣ

Με συγχαρητήρια και παραινέσεις για δικαίωμα στην ελπίδα όσων δεν τα κατάφεραν, ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου έδωσε τα  στοιχεία για το ύψος των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Τα υποψήφια μηχανογραφικά ήταν 116.173 και οι εισαχθέντες στα πανεπιστήμια είναι 80.615 μαθητές, οι 15.000 εκ των οποίων έκαναν χρήση ειδικών περιπτώσεων (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι κ.τ.λ.).
Συγκεκριμένα, οι επιτυχόντες στα πανεπιστήμια είναι 45.559 και στα ΤΕΙ 32.689.

Δείτε την ανακοίνωση από τη ΝΕΤ


NET_08_27_2012_09_32_54 από Enikos_gr

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι