Γιούνκερ: " Η Ελλάδα μπορεί να πετύχει τους στόχους της"

Λίγο πριν συναντήσει τον έλληνα πρωθυπουργό, ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ εκφράζει την αισιοδοξία πως η «Ελλάδα μπορεί να πετύχει τους στόχους της», προειδοποιώντας ωστόσο πως υπάρχει ο κίνδυνος εξόδου, σε περίπτωση που οι έλληνες παραβιάσουν τις δεσμεύσεις και δεν τηρήσουν τα συμφωνηθέντα. Σε συνομιλία του με Αυστριακούς δημοσιογράφους, ο Γιούνκερ επανέλαβε ότι τεχνικά θα ήταν εφικτή μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ωστόσο πολιτικά δεν θα ήταν δυνατή και θα συνδεόταν με ανυπολόγιστους κινδύνους.

Ο κος Γιούνκερ πιστεύει ότι η Ελλάδα θα προσπαθήσει να διπλασιάσει τις προσπάθειές της και να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί και δεν υπάρχει κανένας λόγος για να υποθέσει κανείς ότι μπορεί να υλοποιηθεί το σενάριο εξόδου.

Ο πρόεδρος του Eurogroup "άδειασε" μάλιστα, τον υπουργό εξωτερικών της Αυστρίας, χαρακτηρίζοντας «ανευ νοήματος» τις δηλώσεις του κου Μίχαελ Σπίντελεγκερ περί αποβολής από την ευρωζώνη χωρών - μελών που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους.

«Χρειάζεται να έχουμε τη δυνατότητα να διώξουμε κάποιον εκτός της νομισματικής ένωσης... τις χώρες που δεν εμμένουν στις δεσμεύσεις τους», δήλωσε το περασμένο Σάββατο ο αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Μ. Σπιντελέγκερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Kurier».
 
trelokouneli.gr

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι