ΔΕΙΤΕ πως εμφανίστηκε στον ανακριτή ο Δράκος της Πάρου


ΔΕΙΤΕ πως εμφανίστηκε στον ανακριτή ο Δράκος της Πάρου


Στον ανακριτή οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης ο 21χρονος Πακιστανός, ο οποίος ομολόγησε τον άγριο ξυλοδαρμό και την απόπειρα βιασμού της 15χρονης στην Πάρο, ενώ η κοπέλα δίνει ακόμα μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο 21χρονος, που αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες, μεταφέρθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Σύρου κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με κουκούλα, αλεξίσφαιρο γιλέκο και χειροπέδες, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσίευσε το syrotoday.gr.

Μάλιστα, ο 21χρονος Πακιστανός -που σχεδίαζε μέχρι και τη διαφυγή του από τη χώρα μας- ζήτησε για πρώτη φορά συγνώμη από την 15χρονη και την οικογένειά της για το κακό που τους προκάλεσε. Τόνισε στην απολογία του, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ότι δε ζητά την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού και δήλωσε μεταμέλεια.

Η συνήγορος υπεράσπισής του, πάντως, διαμήνυσε ότι ο διορισμός της ήταν υποχρεωτικός και είπε ότι ο 21χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος για τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί και αύριο το πρωί θα οδηγηθεί στις φυλακές Αυλώνα.

Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στον ανακριτή, μέλη της Χρυσής Αυγής, συγκεντρωμένα έξω από το δικαστικό μέγαρο του νησιού διαμαρτύρονταν κατά των αλλοδαπών, ενώ μία κυρία που δεν έχει διευκρινιστεί αν ήταν μέλος της οικογένειας, φώναξε: “κτήνος, κατέστρεψες τη ζωή της οικογενείας μας”.

“Ανέλαβα την υπεράσπιση του Πακιστανού, διότι με διόρισε η ανάκριση και βέβαια η αποδοχή του διορισμού είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τον Κώδικα Περί Δικηγόρων. Αρνήθηκα, όπως άλλωστε πάντα το έχω κάνει στα 35 χρόνια της δικηγορίας μου, να εισπράξω την αποζημίωση, που οφείλει να καταβάλει το Δημόσιο σε κάθε διοριζόμενο εξ επαγγέλματος συνήγορο.

Όλοι και εγώ προσωπικά, έχουμε συγκλονισθεί από το έγκλημα σε βάρος του αθώου ανήλικου θύματος. Η υπεράσπιση είναι υποχρέωση του δικηγόρου, ο οποίος είναι άμισθος δημόσιος λειτουργός.
Με συγκλονίζει και αυτό το έγκλημα. Το ενδιαφέρον μου για κάθε αθώο θύμα είναι πάντα το ίδιο, είτε ο θύτης είναι Πακιστανός, είτε Έλληνας. Δεν μπορώ να κάνω καμία διάκριση λόγω της ιδεολογίας μου, που αυτό μου επιβάλλει”, δήλωσε η κ. Δήμου.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι