Η Χρυσή Αυγή πολεμά τη σκούπα των μεταναστών



«Σκουπίδια» χαρακτήρισε τους μετανάστες ο Ηλίας Κασιδιάρης

Τριάντα χρυσαυγίτες ντυμένοι με στολές παραλλαγής μπήκαν σε σχηματισμό και ξεκίνησαν το βάδην μέχρι που έφτασαν μπροστά από την πύλη του πρώην κέντρου νεοσυλλέκτων της Κορίνθου. Λίγες ώρες νωρίτερα, στο στρατόπεδο είχαν μεταφερθεί μετανάστες, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».

Χθες τα ξημερώματα, λίγο μετά τις 02.30 οι πύλες του πρώην στρατοπέδου εκπαίδευσης πεζικού άνοιξαν για να υποδεχτούν δέκα αστυνομικές κλούβες. Οι επτά μετέφεραν 300 μετανάστες που μέχρι και χθες κρατούνταν στην Αθήνα και οι τρεις μετέφεραν αστυνομικούς και διμοιρίες των ΜΑΤ που ανέλαβαν τη φύλαξή τους.

Παράλληλα, στο λιμάνι και σε κεντρικά σημεία της πόλης οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένους ελέγχους σε αλλοδαπούς, κατά τη διάρκεια των οποίων προσήχθησαν 150 άτομα. Η επιχείρηση των ελέγχων βρήκε σύμφωνους τους κατοίκους της Κορίνθου.





Στις επτά το πρωί, όμως, όταν έγινε γνωστή η μεταφορά κρατουμένων στο στρατόπεδο, άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από αυτό διαμαρτυρόμενοι.

Οι χρυσαυγίτες (στην Κόρινθο έλαβε η ΧΑ το μεγαλύτερο εκλογικό ποσοστό της) ανέλαβαν να αποτρέψουν την εγκατάσταση κι άλλων λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο, που παραχωρήθηκε προκειμένου να γίνει κέντρο κράτησης.

Μερικοί είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με κράνη, άλλοι φορούσαν γυαλιά ηλίου. Όλοι τους κρατούσαν ελληνικές σημαίες, πάνω σε μικρά στειλιάρια. Ακροβολισμένοι στα τέσσερα σημεία της μικρής πλατείας που βρίσκεται μπροστά από το στρατόπεδο του 6ου Συντάγματος Πεζικού στην Κόρινθο βρίσκονταν κι άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Επικεφαλής τους ήταν ο βουλευτής Κορίνθου της Χρυσής Αυγής Ευστράτιος Μπούκουρας.





Στη θέα ενός λευκού φορτηγού που προσέγγισε την πύλη του στρατοπέδου, η ομάδα των χρυσαυγιτών επιχείρησε να κλείσει τον δρόμο θεωρώντας ότι μετέφερε τρόφιμα για τους κρατούμενους αλλοδαπούς.

Αρχικά, όπως αναφέρουν τα Νέα, μπροστά στο φορτηγό μπήκε ο κ. Μπούκουρας, λέγοντας πως για να μπει το όχημα στο στρατόπεδο θα έπρεπε να περάσει από πάνω του. Προκλήθηκε ένταση, αλλά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επικαλέστηκε τη βουλευτική του ιδιότητα για να παρεμποδίσει τις αστυνομικές δυνάμεις. Ελάχιστοι από τους συγκεντρωμένους κατοίκους, πέραν των χρυσαυγιτών, επιδοκίμασαν τη στάση του βουλευτή.

Το φορτηγό τελικά πέρασε και τα μέλη της Χρυσής Αυγής έγιναν πιο επιθετικά. Οι ελληνικές σημαίες μετατράπηκαν σε όπλα εφόδου απέναντι στη διμοιρία των ΜΑΤ, που ήταν παραταγμένη μπροστά στην πύλη. Τελικά οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων, αλλά στην πλατεία παρέμειναν συγκεντρωμένοι περίπου εξήντα περίοικοι.





Με επιδοκιμασίες έγινε δεκτή από το πλήθος η είδηση πως η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης διέκοψε την παροχή νερού στο στρατόπεδο, κάτι που επιβεβαιώθηκε αργότερα από τους αστυνομικούς που έσπευδαν να γεμίσουν κουβάδες με νερό από τα κοντινά καταστήματα. Λίγο μετά τη μία, πάντως, το πρόβλημα της ύδρευσης αποκαταστάθηκε.

Στο μεταξύ, χθες από τη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας εξήγγειλε τη δημιουργία ειδικού τμήματος της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. για την καταγραφή και την αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσιστικής βίας.  Αντιδράσεις, ωστόσο, προκάλεσε η επιμονή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη στον χαρακτηρισμό «σκουπίδια» για τους μετανάστες.





Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επισήμανε ότι η χώρα, λόγω του μεταναστευτικού ζητήματος, βρίσκεται σε κατάσταση απολύτου κινδύνου και συνολικής κοινωνικής ανατροπής και διευκρίνισε ότι στόχος της κυβέρνησης, αλλά και του ίδιου, είναι η απόλυτη πάταξη τέτοιων φαινομένων.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε τις εκτιμήσεις «εγκρίτων δικτύων με επίκεντρο την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ», κατά τις οποίες τα κρούσματα ρατσιστικής βίας αγγίζουν πλέον τις εκατοντάδες και ζήτησε από τον υπουργό να μην τις παραβλέψει. Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ανατριχιαστικές τις φωνές που ακούγονται εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου και αποκαλούν την Ελλάδα σκουπιδότοπο της Ευρώπης.



newsbeast

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι