Σταρ του Χόλιγουντ με σπίτι στην Ελλάδα

Η οικονομική κρίση στη χώρα μας φαίνεται ότι δεν αποθάρρυνε τους σταρ του Χόλιγουντ από το να αποκτήσουν την εξοχική τους κατοικία εδώ. Μέσα στα δύο τελευταία χρόνια, ο αριθμός των διάσημων που επιλέγουν όχι μόνο να επισκεφθούν την Ελλάδα, αλλά και να επενδύσουν σε ακίνητη περιουσία και να δημιουργήσουν τις δικές τους πολυτελείς κατοικίες εδώ, έχει γνωρίσει ιδιαίτερη άνοδο. Πολλοί σταρ του Χόλιγουντ έχουν αγοράσει γη σε κάποιο από τα νησιά, ενώ φουντώνουν οι φήμες και για πολλούς άλλους που είναι πρόθυμοι να αγοράσουν ένα σπίτι στην Ελλάδα ή έχουν ήδη αγοράσει, αλλά απλώς προτιμούν να ζουν ινκόγκνιτο.

Ο διάσημος ηθοποιός Τομ Χανκς και η σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον, ελληνικής καταγωγής, ήταν κατά κάποιο τρόπο οι πρωτοπόροι δημιουργώντας μια τάση στο χώρο της σόου μπιζ αγοράζοντας μια εξοχική κατοικία στο μικρό νησί της Αντιπάρου, το οποίο επισκέπτονται σχεδόν κάθε χρόνο.

Η Τζούλια Ρόμπερτς, καθώς και ο Ρίτσαρντ Γκιρ, επέλεξαν το γαλήνιο νησί της Πάτμου εμπνευσμένοι από τις βουδιστικές πεποιθήσεις τους και την ανάγκη για διαλογισμό. Δεν υπάρχει κανένα άλλο μέρος στην Ελλάδα με τόσο έντονη την παρουσία της θρησκευτικής και ευλαβικής ηρεμίας, όπως το νησί της Αποκάλυψης του Ιωάννη.

Ο θρυλικός James Bond, Σών Κόννερυ λέγεται ότι έχει το δικό του εξοχικό στο Πορτοχέλι, κοντά στην Ύδρα και τις Σπέτσες, ενώ ο εξέχων Σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα αγόρασε ένα σπίτι στη Σίφνο εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την αγάπη του για τη χώρα μας.

Η «βασίλισσα της Pop» Madonna και η Νικόλ Κίντμαν είναι επίσης σε αναζήτηση των νέων εξοχικών τους στην Ελλάδα, στην Κεφαλλονιά και τις Σπέτσες αντίστοιχα. Ο Μπρους Γουίλις φημολογείται ότι έχει αγοράσει γη στο νησί της Κέρκυρας, ενώ ο "Mr Bean" Ρόουαν Άτκινσον έχει εδώ και αρκετά χρόνια, σπίτι στο νησί της Άνδρου.

Ο Άντονι Κουίν είχε αγοράσει μια έκταση στη Ρόδο, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» η οποία όμως επιστράφει στο ελληνικό δημόσιο. Ακόμη και σήμερα ο κολπίσκος που βρίσκεται 4 χλμ. νοτιότερα από το πολύβουο Φαληράκι, φέρει το όνομά του.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι