Αφήνουν ενέχυρα Ferrari, Lamborghini και Cayenne!

Αφήνουν ενέχυρα Ferrari, Lamborghini και Cayenne!

Η έλλειψη ρευστότητας «χτυπάει» και τους κατέχοντες

Ποιος θα περίμενε ότι ο ιδιοκτήτης ενός υπερπολυτελούς αυτοκινήτου, όπως μίας Ferrari ή ενός σκάφους, θα είχε άμεση ανάγκη από μερικά ευρώ; Και όμως, στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, οι πάντες αναζητούν ρευστό, προκειμένου να καλύψουν τις καθημερινές βασικές τους ανάγκες.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο» σε ενεχυροδανειστήριο στο Κορωπί κάνει «χρυσές» δουλειές, αφού καθημερινά δεκάδες άνθρωποι όλων των κοινωνικών και οικονομικών τάξεων -ακόμη και επιχειρηματίες, μεγαλογιατροί και δικηγόροι- καταφεύγουν εκεί για να αφήσουν ενέχυρο το αυτοκίνητο, τη μοτοσικλέτα, το επαγγελματικό τους φορτηγό, ακόμη και το σκάφος τους.

Το ποσό που θα λάβει κάποιος που θα αφήσει ενέχυρο, όπως γράφει η εφημερίδα, εξαρτάται από την αξία του. «Δίνουμε από 3.000 έως 100.000 ανάλογα με τη μάρκα του αυτοκινήτου, το έτος κατασκευής, τα χιλιόμετρα και την κατάστασή του», δηλώνει στην «Ε» ο υπεύθυνος του ενεχυροδανειστηρίου.

Και παραδέχεται ότι μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες η εταιρεία έχει πάρει ως ενέχυρο δύο Ferrari, μία Lamborghini, 15 Porsche Cayenne, 911 και 997, καθώς και δεκάδες Mercedes.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι