"Κλείστε την σε δωμάτιο με Αφρικανούς"

Μια από τις σημαντικότερες εφημερίδες στις Ηνωμένες Πολιτείες προτείνει να κλείσουν τη Βούλα Παπαχρήστου σε ένα δωμάτιο με Αφρικανούς για να διαπιστωθεί αν είναι ρατσίστρια!..

Σε άρθρο της στην ηλεκτρονική έκδοση γράφει πως η Παπαχρήστου πρέπει να βρεθεί στο Λονδίνο και εξηγεί:

"Αναγκάστε την να αποσύρει το tweet, φέρτε την στους Ολυμπιακούς Αγώνες και κλείστε τη σε ένα δωμάτιο με Αφρικανούς αθλητές. Αν πραγματικά είναι ρατσίστρια, δεν μπορώ να σκεφτώ πιο κατάλληλη τιμωρία από το να φάει, να κοιμηθεί και να αγωνιστεί δίπλα σε ένα γκρουπ ανθρώπων απέναντι στους οποίους νιώθει ανώτερη. Αν όχι, θα συνειδητοποίησε το μέγεθος των πραγματικά αναίσθητων σχολίων της και φαντάζομαι πως θα ζητήσει συγνώμη για τις επόμενες 24 ώρες".

Το άρθρο συνεχίζει "η προκατάληψη και ο ρατσισμός υπάρχουν εξαιτίας της έλλειψης έκθεσης. (Η Παπαχρήστου) πρέπει να εκτεθεί σε διαφορετικά γκρουπ ανθρώπων και εμπειριών, γιατί φαίνεται πως ζει μέσα σε μια φούσκα".

Στο τέλος του κειμένου βρίσκεται η ουσία, αν και κλείνει με μια βαριά κατηγορία: "Ο χαρακτήρας της εγείρει πολλά ερωτηματικά, ωστόσο δεν παύει να είναι μια αθλήτρια που αφιέρωσε τέσσερα χρόνια από τη ζωή της για αυτή τη στιγμή. Οι αθλητές που συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες προπονούνται σκληρότερα από όλους τους υπόλοιπους αθλητες γιατί οι στιγμές μεγαλείου τους έρχονται μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια. Δεν θα ήθελα πραγματικά να δω να αφαιρείται αυτό από κανέναν, ακόμα κι από έναν ρατσιστή".

contra.gr

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι