Κουβέλης: «Όχι άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις»


Κουβέλης: «Όχι άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις»

Στην ανάγκη να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις, στις παρεμβάσεις για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος καθώς και στις αλλαγές του φορολογικού συστήματος, όπως περιγράφονται στο κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας, αναμένεται να αναφερθεί στην ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Έθνους» ο κ. Κουβέλης θα επισημάνει ότι το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας αφορά στους στόχους τετραετίας που θέτει η κυβέρνηση και θα επισημάνει τα σημεία που αφορούν τις αποκρατικοποιήσεις διατηρώντας το κράτος τα δίκτυα και τις υποδομές, να μη γίνουν άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων καθώς επίσης και να πραγματοποιηθούν απολύσεις στο δημόσιο.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναμένεται να υπογραμμίσει ότι το κόμμα του συμμετέχει στην κυβέρνηση ως αδέσμευτη και αποφασιστική δύναμη για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Θα αναφερθεί στα αίτια που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση και αναμένεται να αναφερθεί στο καθήκον της κυβέρνησης εθνικής ευθύνης που είναι να θέσει τέλος στο πελατειακό σύστημα, όπου αποτελεί και προγραμματική θέση της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Κουβέλης όπως έχει τονίσει και στο παρελθόν, θα αναλάβει τις ευθύνες που αναλογούν στο κόμμα του, επισημαίνοντας τη θετική σύζευξη του ρόλου της Αριστεράς και των αναγκών της χώρας, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι η επιτυχία της κυβέρνησης θα αποτελέσει και επιτυχία της ΔΗΜΑΡ.

24h.gr

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι