Έχει δίκιο ο Ρουπακιώτης

«Δοξασίες» χαρακτήρισε τα περί κλειστού επαγγέλματος του δικηγόρου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αντώνης Ρουπακιώτης κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.


«Οι δικηγόροι κατηγορούνται ότι δεν ανοίγουν το επάγγελμα. Μα, στην Ελλάδα το επάγγελμα του δικηγόρου είναι τόσο ανοιχτό που μόνο όποιος δεν θέλει δεν γίνεται δικηγόρος» είπε ο κ. Ρουπακιώτης για να προσθέσει: «Όσο δεν θέλω νεόπτωχους τους δικηγόρους, άλλο τόσο δεν θέλουμε να τους δώσουμε τροφή σε διάφορες δοξασίες που μιλούν για κλειστό επάγγελμα».

Περιγράφοντας τις προτεραιότητες του υπουργείου, ο κ. Ρουπακιώτης υπογράμμισε ότι είναι σήμερα απαίτηση του πολίτη η αξιοπιστία της δικαστικής εξουσίας και ταχύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης.

Αναρωτήθηκε όμως πώς μπορεί να συμβεί αυτό με τόσες ελλείψεις προσωπικού και υποδομών εξαγγέλλοντας προσπάθειες να καλυφθούν με μετατάξεις. Επικαλέστηκε μάλιστα το παράδειγμα ειρηνοδικείων, τα οποία έχουν μείνει μόνο με την ταμπέλα, γιατί δεν υπάρχει ειρηνοδίκης ή που ελλείψει υπαλλήλου επιστρατεύεται εγγράμματη καθαρίστρια για να κάνει διοικητική δουλειά.

exofitsio

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι