Χάθηκε αεροσκάφος σε περιοχή ανταρτών στην Κολομβία

Χάθηκε αεροσκάφος σε περιοχή ανταρτών στην Κολομβία

Στο σημείο διεξάγονται μάχες με αντάρτικες ομάδες των FARC

Οι κολομβιανές δυνάμεις αναζητούν ένα ελαφρύ μαχητικό αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας, το οποίο εξαφανίστηκε χθες σε ορεινή περιοχή στα νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας, τα οποία αποτελούν θέατρο σκληρών μαχών με τις ανταρτικές ομάδες των FARC, όπως ανακοίνωσαν οι στρατιωτικές αρχές.

Το αεροσκάφος, με διμελές πλήρωμα, εξαφανίσθηκε ενώ πραγματοποιούσε επιχείρηση υποστήριξης των χερσαίων δυνάμεων, οι οποίες κινούνταν εναντίον των ανταρτών στην κοινότητα Χαμπάλο, στην επαρχία Κάουκα, δήλωσε ο επικεφαλής της πολεμικής αεροπορίας πτέραρχος Τίτο Πινίγια.

«Ερευνήσαμε όλη τη νύκτα, προσπαθώντας να εντοπίσουμε το αεροσκάφος εκεί όπου θα μπορούσε να είχε συμβεί ένα ατύχημα», τόνισε ο ίδιος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Καρακόλ.

Άλλο στέλεχος της πολεμικής αεροπορίας δήλωσε πως το αεροσκάφος ήταν τύπου Super Tucano, βραζιλιανής κατασκευής, που θεωρείται ιδανικό ελαφρύ βομβαρδιστικό, αλλά και ειδικό για την αντιμετώπιση του ανταρτοπόλεμου. Θεωρητικά το αεροσκάφος του τύπου, με ταχύτητα που φθάνει τα 550 χλμ./ώρα, θα μπορούσε να καταρριφθεί από πυραύλους εδάφους/αέρους, ένα όπλο που έως σήμερα δεν διαθέτουν οι αντάρτες.

Η οργάνωση των FARC θα μπορούσε να αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, τόνισε ο Πινίγια, προσθέτοντας πως «δεν στάθηκε δυνατόν να επιβεβαιωθεί το γεγονός αυτό».

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι