Αβραμόπουλος - Κεφαλογιάννη: Έκδοση βίζας σε 48 ώρες

Τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού συντονισμού μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών και Τουρισμού, προανήγγειλαν οι αρμόδιοι υπουργοί...Δημήτρης Αβραμόπουλος και Ολγα Κεφαλογιάννη, στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, με επίκεντρο τον τουρισμό. Στόχος αυτού του μηχανισμού είναι η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που εμφανίζονται και φυσικά επηρεάζουν τις τουριστικές ροές προς την Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των θεωρήσων βίζας ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι το υπουργείο Εξωτερικών θα είναι αρωγός με όλες τις δυνάμεις για την ενίσχυση του τουρισμού και προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες ειδικά στις αναδυόμενες αγορές, ενώ θα υπάρξει απλούστευση των διαδικασιών για την έκδοση θεωρήσεων.

Οπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών, το μήνυμα που έχει σταλεί σε όλες τις προξενικές αρχές, είναι ότι όσο δεν προκύπτει πρόβλημα με την συνθήκη Σένγκεν να μπορεί να εκδοθεί βίζα και μέσα σε 48 ώρες».

Μάλιστα ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι θα προχωρήσει η εφαρμογή και άλλων καινοτόμων ιδεών, όπως το πιλοτικό πρόγραμα απλούστευσης εισόδου στην Ελλάδα από την Τουρκία, για πολίτες τρίτων χωρών που λειτουργεί για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι. Για να μπορέσει να εξυπηρετήσει ακόμη μεγαλύτερο αριθμό ενδιαφερομένων, το ΥΠΕΞ προχωρά σε συνεργασίες με εξωτερικούς παρόχους, αυξάνοντας τον αριθμό των σημείων εξυπηρέτησης ακόμη και σε πόλεις όπου δεν υπάρχουν προξενικές αρχές. Οπως τονίστηκε, έχουν δοθεί οδηγίες, ώστε να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες χορήγησης θεώρησης πολλαπλών εισόδων για μεγαλύτερο χρονικό διαστημα ακόμη και μέχρι 5 χρόνια, καθώς και δωρεάν θεωρήσεις σε παιδιά κάτω των 12 ετών σε μαθητές φοιτητές και ειδικές κατηγορίες πολιτών.

Στην παρέμβασή της, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι «όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα φέτος για τον τουρισμό μας, μπορούμε να πετύχουμε πολλά για να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα και να ελπίζουμε σε ανάκαμψη, με θεσμικές συνέργειες σαν και αυτή. Η σύμπραξη του υπουργείου Εξωτερικών στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει είναι πολύτιμη».

Μετα τις εκλογες της 17ης Ιουνίου, είπε η κ. Κεφαλλογιαννη, υπάρχει ανάκαμψη στις κρατήσεις σύμφωνα με στοιχεία των φορέων του τουρισμού χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει οτι θα κερδηθεί ότι χάθηκε και πρόσθεσε ότι μια ουσιαστική προυπόθεση ειναι η σταθερότητα και η κοινωνική ειρήνη.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ.Δελαβέκουρας, σχετικά με τη συνάντηση των δύο υπουργών, τόνισε ότι βρίσκεται στο επίκεντρο η αντιστροφή της αρνητικής προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό και η προβολή της Ελλάδας ως ενός από τους πιο όμορφους, ασφαλείς και ανταγωνιστικούς προορισμούς στον κόσμο.

protothema.gr

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι