Ραντεβού Μέρκελ με Ολαντ

Συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ πρόκειται να έχει το απόγευμα της Τετάρτης στο Παρίσι η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, σε προετοιμασία της διήμερης Συνόδου Κορυφής που αρχίζει την Πέμπτη. Οι δύο πλευρές έχουν αποκλίνουσες απόψεις για το πώς θα επανέλθει η ανάκαμψη στην Ευρώπη και πώς θα αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους. Είχαν μάλιστα την ευκαιρία να τις εκθέσουν στις πολλαπλές μεταξύ τους συναντήσεις στον ενάμιση μήνα θητείας του Ολάντ.

Την περασμένη εβδομάδα οι δύο πλευρές, όπως επίσης η Ισπανία και η Ιταλία συμφώνησαν σε σχέδιο ανάπτυξης ύψους 130 δισ. ευρώ. Ωστόσο, παραμένουν θέματα όπου οι απόψεις διίστανται όπως το ευρωομόλογο ή η κοινή τραπεζική Αρχή.

Σε κάθε περίπτωση οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας που συναντώνται στο Παρίσι την Τρίτη θα επιχειρήσουν να βρουν κοινό έδαφος –αν αυτό είναι εφικτό– πριν την συνάντηση των δύο ηγετών και φυσικά πριν τη Σύνοδο Κορυφής.

Παραταύτα, με τη Σύνοδος Κορυφής δεν κλείνει ο κύκλος των συναντήσεων των Ευρωπαίων ηγετών.

Άλλη μία σύνοδος κορυφής, αυτή τη φορά ανάμεσα στην Ιταλία και τη Γερμανία, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Ιουλίου στη Ρώμη.

Η συνάντηση θα επικεντρωθεί κυρίως σε διμερή ζητήματα, ανακοίνωσε η ιταλική κυβέρνηση, και θα περιλαμβάνει επίσης έναν αριθμό υπουργών και αντιπροσωπειών επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ηγέτες, Μόντι και Μέρκελ, είχαν συναντηθεί την περασμένη Παρασκευή στη Ρώμη κατά τη διάρκεια της τετραμερούς συνόδου κορυφής που πραγματοποιήθηκε με την Ισπανία και τη Γαλλία.
 
trelokouneli.gr

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι