Νέα διάκριση για τον Γιώργο Λάνθιμο

Νέα διάκριση για τον Γιώργο Λάνθιμο

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας για τις «Άλπεις»

Το πρώτο βραβείο του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Σίδνεϊ απέσπασε η ταινία «Άλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου, που αναδείχθηκε Καλύτερη Ταινία μεταξύ 12 υποψηφίων. Η διάκριση συνοδεύεται από το χρηματικό έπαθλο των 60.000 δολαρίων.

Το βραβείο Καλύτερης Ταινίας του Φεστιβάλ του Σίδνεϊ απονέμεται σε αναγνώριση «θαρραλέων, τολμηρών και καινοτόμων ταινιών». Με αυτή τη λογική, η πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής, η Ρέιτσελ Γουορντ (του '«Against All Odds» και του «Τα Πουλιά Πεθαίνουν Τραγουδώντας»), εξήγησε την επιλογή: «Οι ''Άλπεις'' συνδυάζουν το πάθος, το μαύρο χιούμορ και την αίσθηση της απειλής, σε μια ταινία που όσο απαιτητική είναι, τόσο ανταμείβει το θεατή. Μια λεπτά ισορροπημένη μελέτη της εξουσίας και της ταυτότητας, με άξονα τον παραλογισμό, οι ''Άλπεις'' αποτελούν οξυδερκές, μοναδικά συγκινητικό σινεμά από μια σημαντική νέα φωνή του ελληνικού κινηματογράφου».

Όπως σχολίασε η εφημερίδα Sidney Morning Herald, «μπορεί η ελληνική οικονομία να διαλύεται, αλλά οι κινηματογραφιστές και οι αθλητές της χώρας κάνουν ό,τι μπορούν για της φτιάξουν τη διάθεση».

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι