Τα ζώδια σήμερα



ΚΡΙΟΣ (21/3-19/4): Η σελήνη στο ζώδιό σου σε κάνει και πάλι πρωταγωνιστή των εξελίξεων και μαχητή. Οι μάχες είναι άνισες όταν ο εχθρός κρύβεται στον κόρφο σου, στο σπίτι, στο μανίκι, στην ψυχή ή στο παρελθόν σου. Μην ξεχάσεις πως το άγχος και η δουλειά ενδεχομένως τρώνε τον αφέντη και πως ο έξυπνος κάπου ξέρει πως «ο τρόπος» φέρνει επίσης αποτέλεσμα.

ΤΑΥΡΟΣ  (20/4-20/5): Πού κρύβεσαι όταν δεν αισθάνεσαι καλά? Οι ειδήσεις μπορεί να δημιουργούν ένταση, οι εξελίξεις κουράζουν πολλές φορές. Μην αποφεύγεις να δεις την ευθύνη της επιλογής σου, να κάνεις βήματα επαφής και προόδου για να μπορέσεις να κατακτήσεις αυτό που σκέπτεσαι.


ΔΙΔΥΜΟΙ  (21/5-21/6): Πάλι έξω είσαι εσύ? Ποιους τρέχεις να δεις άραγε και τι έχεις βάλει στο νου σαν νέο στόχο σου? Κοίτα, όμως, να συγκεντρωθείς σε ένα θέμα κάποια στιγμή. Υπενθυμίζω πως η πολυδιάσπαση είναι ελάττωμα και οδηγεί στην αποτυχία, παρά τα χίλια μύρια ταλέντα σου.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ  (22/6-22/7): Αν έψαχνες ένα «Θεό», μια προστασία, μια βοήθεια, ε, την έχεις σου λέω, πια. Κάνε τη ρήξη με το χθες και προχώρα στο αύριο πλέον. Φτιάξε το μέλλον σου, ακόμα κι αν χρειάζεται να συγκρουσθείς. Με μένα, με σένα, με τους άλλους. Στο υπόσχομαι, είναι μια παραγωγική και απαραίτητη σύγκρουση που σε χωρίζει από το πριν και σε πηγαίνει στο μετά, μια και καλή.
ΛΕΩΝ (23/7-22/8):  Ωραία που είναι μια μέρα να ξημερώνει με όνειρα… Όνειρα για το αύριο, φιλοδοξίες και ταξίδια ψυχής που μπορείς ή δεν μπορείς να φθάσεις, μα δεν έχει αυτό σημασία. Η ουσία είναι πως ονειρεύεσαι, κάνεις απολογισμούς, μετράς στόχους / υποστηρικτές και εμπνέεσαι. Και η μέρα έτσι ναι, είναι πιο ωραία, όντως.


ΠΑΡΘΕΝΟΣ (23/8-22/9): Είναι να μη σε πιάσει η αρνητική, μίζερη πλευρά σου, έτσι? Ξυπνάς και θυμάσαι οτιδήποτε μπορεί να σε έχει πικράνει ή μήπως υπολογίζεις το ποιος / τι θα μπορούσε τυχόν να σε «χαλάσει»? Απομάκρυνε σε παρακαλώ το γρύλο από κοντά σου. Πάρε τηλέφωνο κανένα φίλο και κανόνισε να πιείτε ένα Τζιν το βράδυ, έτσι, να θυμηθείτε στιγμές και να βγάλεις τα απωθημένα με «ευγενείς»- φυσιολογικούς τρόπους.
ΖΥΓΟΣ (23/9-23/10): Τώρα το αποφάσισες, έτσι? Βγαίνεις στη μάχη και «καθαρίζεις» κανονικά όποιον τελικά σου είναι εμπόδιο? Ε, θα το πω. Καλά κάνεις. Αν σ’ αγαπούν, αν σ’ εκτιμούν, ας δεχθούν τις νέες σου αποφάσεις και βλέψεις. Ας πάρουν το ίδιο αεροπλάνο για να πετάξετε μαζί. Αλλιώς, μη σκιάζεσαι, μπορείς και μόνος / μόνη και σου υπόσχομαι, θα βρεις σύντομα παρέα…
ΣΚΟΡΠΙΟΣ (24/10-21/11): Τι άχαρη η μέρα που ξημερώνει χωρίς ενθουσιασμό. Αυτή η ρουτίνα και η διεκπεραίωση σε σκοτώνουν μεν, σου δίνουν όμως τη δυνατότητα να νιώθεις σίγουρος / η  πως ελέγχεις την κατάσταση, έτσι?...Τι θα έλεγες να συνδυάσεις και λίγο όνειρο μαζί με την πρακτική αντιμετώπιση των πραγμάτων? Βάλε εσύ τις προδιαγραφές και θα έλθει σύντομα και η μέρα της πραγμάτωσης…
ΤΟΞΟΤΗΣ (22/11-21/12): Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί. Μπορείς να δίνεις στίγμα χαράς, αλέγρας οπτικής των πραγμάτων και χαλαρότητας. Ε, είσαι ο καλύτερος / η καλύτερη παρτενέρ στην ταινία. Πασπάλισε τώρα με λίγο πάθος, εμμονή, καχυποψία, διάθεση να βγάλεις και κανέν’ απωθημένο με δήθεν αστείο / ειρωνικό τρόπο. Να σου πω δηλαδή πώς μπορείς να μεταλλάξεις τη χαλαρότητα και να τα κάνεις όλα μπουρλότο…
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (22/12-19/1): Σου έχω πει χίλιες φορές. Μη γυρνάς στην κρυφή (απέναντι) φύση σου. Μην ασχολείσαι με το χθες, μη νοσταλγείς, μην κολλάς σε αναμνήσεις ή απωθημένα. Εκεί εσύ. Νομίζεις πως θα βγάλεις λαυράκια, αν συγκρουσθείς ακόμα και για λάθη που ανάγονται στο τότε, πριν δηλ. καμιά δεκαριά χρόνια? Δεν τα αφήνεις αυτά, να πας ένα βήμα πιο μπροστά και να προαγάγεις την καθημερινότητά σου? Τουλάχιστον, αν θες να τραβήξεις το σχοινί, τράβα το, μία κι έξω όμως, να τελειώνουμε, να προχωράμε, να μην σωματοποιούμε ψυχολογικές πιέσεις.
ΥΔΡΟΧΟΟΣ (20/1-18/2): «Τράβα μπρος κι όσα έλθουν κι όσα πάνε, τράβα μπρος και του κεφαλιού σου κάνε…». Ωραία που είν’ η Κυριακή (αν ήταν), εν τω μεταξύ έχω την αμυδρά εντύπωση πως αντιμετωπίζεις τις μέρες ωσάν να ήταν Κυριακάτικες εκδρομές. Έχεις άγχος, δεν λέω, γιατί τα οικονομικά δεν έπαψαν ποτέ ν’ αποτελούν το αγκάθι σου. Όμως για κάποιο λόγο- πραγματικό ή φανταστικό- είσαι «αλλού». Απώθηση? Πουλάς μήπως τρέλα? Εσύ μάλλον γνωρίζεις καλύτερα. Όσο «με παίρνει», εγώ θα σε υποστηρίξω στη στάση σου, πάντως.
ΙΧΘΥΕΣ (19/2-20/3): Μπορείς και σκέπτεσαι πιο πρακτικά, λιτά, λογικά κάποιες φορές. Και μάλιστα, έχεις την ικανότητα να βρίσκεις λύσεις σε σημαντικά θέματα με αυτήν ακριβώς τη στάση. Ακόμα κι αν κάποιες συνθήκες σου στέκονται στο λαιμό ακόμα, γνωρίζεις τουλάχιστον πως πια δύνασαι να κάνεις κάτι κι εσύ από τη δική σου πλευρά για να βελτιώσεις τις καταστάσεις. Αυτό προς το παρόν ως επίγνωση είναι αρκετό. Περισσότερα θα σου ζητήσω αργότερα…

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι