Τρεις μέρες "ταξίδεψε" περίπου 1.500 χλμ η σορός 29χρονου

Για τρεις ημέρες πηγαινοερχόταν από τη Μακρακώμη Φθιώτιδας στην Αθήνα και πίσω η σορός 29χρονου που πνίγηκε τρώγοντας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί νεκροτομή................

Ο άτυχος 29χρονος, που κατοικούσε στη συνοικία Ν. Σμύρνης, βρισκόταν στη Μακρακώμη για δουλειά, όπου και απεβίωσε ξαφνικά την ώρα που έτρωγε. Και μετά άρχισε η περιπέτεια...

Μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Λαμίας, όπου όμως δεν λειτουργεί ιατροδικαστική υπηρεσία. Αλλόφρονες συγγενείς, μέσα στον πόνο τους, επιδίωξαν να τον μεταφέρουν στη Λάρισα, όπου όμως η ιατροδικαστική βρισκόταν εκτός λειτουργίας.

Στη Θεσσαλονίκη δεν γινόταν να τον πάνε, αφού εκ του νόμου η Λαμία είναι υποχρεωμένη να στέλνει για νεκροτομή στην Αθήνα ή στη Λάρισα.

Το γραφείο τελετών της Λάρισας που ανέλαβε την υπόθεση, μετέφερε τη σορό στην Αθήνα. Στην πρωτεύουσα όμως η ιατροδικαστική είχε φόρτο εργασίας, πολλά περιστατικά, τόσα που δεν υπήρχε θέση ούτε σε «ψυγείο». Οι συνθήκες καύσωνα που επικρατούσαν δεν επέτρεπαν ολιγωρία. Ο νεκρός μεταφέρθηκε στη Λάρισα και τοποθετήθηκε σε ψυγείο από γραφείο τελετών.

Και την επομένη ταξίδεψε ξανά στην Αθήνα προκειμένου να γίνει η νεκροτομή. Την Τρίτη το απόγευμα επρόκειτο να φτάσει στη Λάρισα προκειμένου να γίνει αμέσως η ταφή καθώς η σορός, τρεις μέρες μετά, εμφάνιζε ήδη το αναμενόμενο σοβαρό πρόβλημα.

Πάγια η κατάσταση με την Ιατροδικαστική της Λάρισας που υπολειτουργεί καθώς σ' αυτήν υπηρετεί μονάχα μία νεκροτόμος, ειδικότητα απαραίτητη προκειμένου να διενεργήσει την πράξη η ιατροδικαστής.

Όταν λοιπόν η νεκροτόμος βρίσκεται σε άδεια ή δεν εργάζεται λόγω πενθημέρου, νεκροτομές δεν γίνονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας υπηρετούν άλλοι έξι τουλάχιστον νεκροτόμοι.

Τελικά, ο άτυχος 29χρονος κηδεύτηκε στη Λάρισα την Τρίτη.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι