15% έχασαν τα κόμματα που δεν μπήκαν στη Βουλή!


Εντυπωσιακή μείωση καταγράφουν τα ποσοστά των κομμάτων που έμειναν εκτός Βουλής σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Μετά το πρωτόγνωρο 19% που είχαν λάβει στην προηγούμενη αναμέτρηση, τα κόμματα που δεν κατάφεραν...
να μπουν στο Κοινοβούλιο συγκεντρώνουν συνολικά ένα ποσοστό της τάξεως του 6%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κόμματα που για λίγες ψήφους δεν κατάφεραν να μπουν στη Βουλή στις προηγούμενες εκλογές, όπως ο ΛΑΟΣ και οι Οικολόγοι Πράσινοι, έχασαν σχεδόν τη μισή τους δύναμη, συγκεντρώνοντας -με καταμετρημένο το 99,84% των ψήφων- ποσοστό 1,58% και 0,88%, αντίστοιχα.

Επίσης, η συμμαχία των κομμάτων του Στέφανου Μάνου και του Θάνου Τζήμερου δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ούτε το ποσοστό που είχε λάβει μόνη της η «Δράση», η οποία είχε λάβει τον Μάιο 1,80% (η Δημιουργία Ξανά είχε λάβει 2,15%). Στις εκλογές της Κυριακής η «Δημιουργία Ξανά, Δράση, Φιλελεύθερη Συμμαχία» συγκέντρωσε ποσοστό 1,59%.

Το «Κίνημα Δεν Πληρώνω» συγκέντρωσε ποσοστό 0,39% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,33%. Η «Κοινωνία Πολιτική Παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια» καταλαμβάνει ποσοστό 0,29% και η Ένωση Κεντρώων 0,28%.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι