Η «μάχη» της αφίσας – Πάνω από 10.000 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ...

Με προεκλογικές αφίσες γέμισε ακόμη μια φορά το κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Παρά την κρίση τα κόμματα προχώρησαν σε μια άσκοπη δαπάνη γεμίζοντας από τοίχους μέχρι... δέντρα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας τα «Νέα» τρία κόμματα κρατούν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη «μάχη» της αφίσας.

ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά και ΚΚΕ ενέδωσαν στην άναρχη αφισοκόλληση γεμίζοντας μπάνερ, αφίσες αλλά και «σάντουιτς» (αφίσες με χοντρό χαρτόνι) τις κολόνες φωτισμού, τους ελεύθερους στύλους ακόμη και τα δέντρα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ξεκαθάρισε «Δεν θα αντέξω άλλη υποβάθμιση. Πρέπει αυτό να γίνει κατανοητό σε όλες τις κατευθύνσεις. Οι χώροι και οι τρόποι προβολής των κομμάτων έχουν καθοριστεί με ακρίβεια από τη διαπαραταξιακή επιτροπή» Παρόμοια και η στάση του Γιάννη Μπουτάρη, δημάρχου Θεσσαλονίκης ο οποίος ξεκαθάρισε «δεν θα κάνω καμία υποχώρηση σε όσα κόμματα κολλούν αφίσες παράνομα. Θα ρίξω πρόστιμα».

Υπολογίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν κολληθεί πάνω από 10.000 αφίσες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη ενώ η παρουσία των υπόλοιπων κομμάτων είναι πιο διακριτική.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι