Ήρθε η ώρα οι Έλληνες να πουν και «danke» στους Γερμανούς, λέει το Time!


Ένα νέο δημοσίευμα για την Ελλάδα και την οικονομική κρίση του αμερικάνικου περιοδικού Time, αναφέρει ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να πει και »danke» (ευχαριστώ) στη Γερμανία.
«Από τότε που η Ελλάδα ανεξαρτητοποιήθηκε από τους Οθωμανούς το 1832, η χώρα βρίσκεται σε κρίση τουλάχιστον για τα μισά χρόνια», γράφει το Time, «με τη μόνη διαφορά πως αυτή τη φορά η Γερμανία είναι διατεθειμένη να την ξεμπλέξει.»
»Σε όλη την πορεία της κρίσης έχει καλλιεργηθεί η άποψη ότι οι Γερμανοί είναι στενόμυαλοι, φιλάργυροι και δογματικά προσκολλημένοι σε συνταγές λιτότητας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων».
Ο αρθρογράφος του Time, F. Zakaria, πιστεύει ότι «η Γερμανία χρησιμοποιεί τα λεφτά των φορολογουμένων της για να σώσει την Ελλάδα, η οποία είναι ένοχη για κακοδιαχείριση, χαμηλή ανταγωνιστικότητα και οικονομική απάτη. Και σε αντάλλαγμα οι ελληνικές εφημερίδες αποκαλούν τους Γερμανούς, Ναζί».
Σε οικονομίες όπως της Ελλάδας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, χρειάζεται λιγότερη λιτότητα και περισσότερες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να γίνει ανταγωνιστική.
»Οι Γερμανοί ηγέτες έχουν επαναλάβει την προθυμία τους να ξεμπλέξουν τις αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης, αλλά για να συμβεί κάτι τέτοιο απαιτούνται μεταρρυθμίσεις»…
«Ακόμη και αν η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη θα ανακαλύψει πως θα χρειαστεί να δανειστεί με τις ίδιες προϋποθέσεις που της επιβάλλει η Γερμανία. Η ζωή χωρίς τη Γερμανία σημαίνει πολύ περισσότερη λιτότητα από τη ζωή με τη Γερμανία», σύμφωνα με το Time.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι