Έρχεται κύμα φόρων και εισφορών στις επόμενες μέρες...

Έρχεται κύμα φόρων και εισφορών στις επόμενες μέρες με τις επιβαρύνσεις να αφορούν σχεδόν στο σύνολο των φορολογουμένων.
Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε. Στις μέρες που έρχονται θα... βαρεθείτε να βάζετε το χέρι στην τσέπη σας καθώς τα ειδοποιητήρια για τους φόρους που θα πρέπει να πληρώσετε θα πέσουν βροχή.
Έχουμε και λέμε: Οσονούπω έρχεται ο φόρος εισοδήματος για τη χρήση του 2011, που ήδη άργησε πολύ, κυρίως για προεκλογικούς λόγους. Ακολουθεί το ΕΤΑΚ για το 2009 (το οποίο μπορεί και να προηγηθεί του φόρου εισοδήματος), το τέλος επιτηδευματιών, η εισφορά αλληλεγγύης, ο φόρος ακίνητης περιουσίας για το 2010 κι ενδεχομένως και κάποιος άλλος φόρος.

Το αξιοσημείωτο είναι πως στο σύνολο τους, οι παραπάνω επιβαρύνσεις αφορούν σχεδόν στο σύνολο των φορολογουμένων. Κατά συνέπεια το χέρι θα πρέπει να μπει βαθιά στην τσέπη για να βγάλει μερικές χιλιάδες ευρώ που θα απαιτηθούν για να καλυφθούν όλες αυτές οι υποχρεώσεις.

Σημειώνεται δε ότι επειδή άργησαν να αποσταλούν, θα είναι και λιγότερες οι δόσεις εξόφλησης ενώ το δημόσιο δεν υπάρχει πιθανότητα να πάρει τίποτα πίσω απ όλα αυτά καθώς το κρατικό ταμείο έχει πλέον παντελώς... στερέψει. Κατά συνέπεια η όποια περίοδος χάριτος έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι