Βρέθηκαν δώδεκα αποκεφαλισμένα πτώματα σε δύο εγκαταλελειμμένα οχήματα

Φωτογραφία για Βρέθηκαν δώδεκα αποκεφαλισμένα πτώματα σε δύο εγκαταλελειμμένα οχήματα
Δώδεκα αποκεφαλισμένες και διαμελισμένες σορούς εντόπισαν χθεστο πρωί σε δύο εγκαταλελειμμένα οχήματα οι μεξικανικές αρχές κοντά στη Γουαδαλαχάρα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μεξικού.

«Βρέθηκαν τέσσερα πτώματα σε ένα όχημα τουρισμού και άλλα οκτώ σε ένα όχημα 4x4. Όλα ήταν αποκεφαλισμένα και διαμελισμένα» είπε ένας αξιωματικός της αστυνομίας στην Ιτσλαουακάν, όπου έγινε η μακάβρια ανακάλυψη, περίπου 25 χλμ. από την Γουαδαλαχάρα.

Ο αστυνομικός, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, διευκρίνισε ότι η ανακάλυψη έγινε μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα.

Βρέθηκαν ακόμη μηνύματα, που μοιάζουν να καταδεικνύουν ότι τις δολοφονίες διέπραξαν μέλη συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, αν και το περιεχόμενό τους δεν έχει αποκαλυφθεί.

Τα δύο οχήματα είχε δηλωθεί από τους ιδιοκτήτες τους πως είχαν κλαπεί.

Την 24η Νοεμβρίου είχαν ανακαλυφθεί 26 πτώματα σε τρία αυτοκίνητα στο κέντρο της ίδιας πόλης, όπου ζουν 4,4 εκατ. άνθρωποι.

Μηνύματα που είχαν βρεθεί σε εκείνη την περίπτωση έκαναν σαφές ότι επρόκειτο για ενέργεια αντεκδίκησης της συμμορίας των Zetas εναντίον του καρτέλ Σιναλόα, του οποίου ηγείται ο Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, που θεωρείται το πιο ισχυρό αφεντικό του οργανωμένου εγκλήματος στο Μεξικό.

Πάνω από 50.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις ανάμεσα στις συμμορίες καθώς και μεταξύ συμμοριών και των υπηρεσιών ασφαλείας στο Μεξικό από τα τέλη του 2006, όταν ο απερχόμενος συντηρητικός πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν κήρυξε το λεγόμενο πόλεμο των ναρκωτικών κινητοποιώντας μονάδες του στρατού και την ομοσπονδιακή αστυνομία.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι