“Αυτός μας πυροβόλησε” - Η συγκλονιστική κατάθεση του άνδρα της ΔΙ.ΑΣ

Αστυνομικός που έλαβε μέρος στη μοιραία καταδίωξη του Ρέντη αναγνώρισε τον έναν από τους δολοφόνους, ενώ ένας από τους τσιλιαδόρους «έδωσε» συγκατηγορούμενό του.

Συγκλονίζει η κατάθεση ενός από τους αστυνομικούς που μετείχαν στην καταδίωξη του Ρέντη και δέχτηκε μάλιστα τα πυρά των δραστών. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης εμφανίστηκε απόλυτα βέβαιος πως ο βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία των συναδέλφων του, την 1η Μαρτίου, είναι και ο δράστης με το καλάζνικοφ.

Όπως είπε μόλις είδε τη φωτογραφία του υπόπτου, ό,τι έγινε εκείνο το μοιραίο βράδυ, έχει χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη του. «Σήμερα, που ήρθα εδώ στην Υπηρεσία σας, είδα το άτομο αυτό που μας πυροβόλησε με το καλάσνικοφ. Αυτός που....
μου δείξατε, είμαι σίγουρος ότι είναι αυτός που μας πυροβόλησε. Μόλις τον είδα, μου ανέβηκε αμέσως η αδρεναλίνη, σχεδόν σοκαρίστηκα. Δεν έχω καμία αμφιβολία.

Καθόταν πίσω από τη θέση του οδηγού του Volvo και ήταν ύψους 1,70μ με 1,75μ., εύσωμος με πολύ κοντό μαύρο μαλλί. Όπως τον είδα σήμερα, δεν είχε αλλάξει καθόλου από τότε, με τη διαφορά ότι τότε είχε γένια δύο- τριών ημερών, ήταν αξύριστος. Το πρόσωπό του ειδικά δεν θα το ξεχάσω ποτέ, όπως και την κίνηση που έκανε και μας έριξε τις ριπές».

Εκτός όμως από τον αστυνομικό, τον δολοφόνο «έδειξε» και ένας συγκατηγορούμενός του, ο οποίος μάλιστα είπε στους αστυνομικούς ότι φοβάται για τη ζωή του. Πρόκειται για άτομο που παραδέχτηκε πως κρατούσε τσίλιες κατά τη ληστεία στο Μενίδι και στη συνέχεια ήταν οδηγός του αυτοκινήτου που έσπευσε προς βοήθεια των δραστών, στο Ρέντη.

«Αφού πήραν τα λεφτά από το περίπτερο, οι τέσσερις τους με το τζιπ έφυγαν και εγώ με τη BMW πήρα το Δημήτρη, αλλά δεν ακολουθήσαμε τους άλλους με το τζιπ. Μετά από λίγη ώρα, δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο, με πήρε τηλέφωνο ο Βάνιας και μου είπε ''υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, έλα στη λαχαναγορά του Ρέντη'' (...). Εκεί, σε κάποιο στενό μού είπε ο Βάνιας ότι σταμάτησαν το αυτοκίνητο, τους την έπεσαν μηχανές της αστυνομίας και ο Αndrei τους έριξε με το καλάσνικοφ, χτύπησε αστυνομικούς και αυτοί κατάφεραν κι έφυγαν.

Το μήνα μετά τη δολοφονία, ο Βάνιας και o Αndrei έδιωξαν τον χοντρό στη Ρωσία και συνεννοήθηκαν ότι, άμα τους έπιανε η αστυνομία, θα τα έπαιρνε όλα πάνω του ο Αndrei και θα έλεγε ότι αυτός σκότωσε τους αστυνομικούς...

Θέλω να σας πως ότι τον Βάνια και τον Αndrei τους φοβάμαι πάρα πολύ και για αυτό τον λόγο δεν πήγα στην Αστυνομία, για να πω τι είχε γίνει. Φοβάμαι για τη ζωή τη δικιά μου και της οικογένειάς μου, γιατί αυτοί οι δύο είναι επικίνδυνοι και μπορούσαν να μου κάνουν κακό.

Εγώ ξεκίνησα για να κρατάω τσίλιες στη ληστεία στο περίπτερο και βρέθηκα μπλεγμένος σε όλα αυτά, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα μετά, γιατί, όπως σας είπα, φοβάμαι πάρα πολύ. Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, έπρεπε να σας πω τι ακριβώς είχε γίνει, για να πάρουν αυτό που τους αξίζει».

Συγχρόνως, από τη δικογραφία προκύπτει και η εμπλοκή στην υπόθεση ενός ιδιοκτήτη αντιπροσωπείας αυτοκινήτων, ο οποίος φέρεται να είναι εκείνος που ειδοποίησε το γιατρό, για να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον τέταρτο δράστη της συμπλοκής, που είχε τραυματιστεί.

Πιθανή διασύνδεση με τους «νονούς» του Πειραιά
Δεν αποκλείεται οι δράστες του μακελειού και της δολοφονίας των δυο αστυνομικών να συνδέονταν και με τη σπείρα των «νονών» του Πειραιά, η οποία εξαρθρώθηκε πρόσφατα. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν οι αστυνομικοί που άκουσαν τις υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες.

Από αυτές προκύπτει ότι πρόσωπο που ονομάζεται «Γιώργης» έχει προειδοποιήσει έναν από τους βασικούς κατηγορούμενους να προσέχει, αφού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η ανάκριση για το θέμα των «νονών».

Σύμφωνα με έκθεση απομαγνητοφώνησης που υπάρχει μέσα στη δικογραφία, την 1η Απριλίου ο «Γιώργης» σε συνομιλία με τον 28χρονο ομογενή από τη Ρωσία τον «συμβουλεύει» να «έχει το νου του».

Γ. :Έχε το νου σου να πούμε για λίγες μέρες έξω ε;
Α: Τι έγινε;
Γ: Τίποτα μ' αυτούς τους μαλάκες κάτω να πούμε.
Α: Ποιους;
Γ: Τους νονούς.
Α: Ναι τι;
Γ: Ε. μπορεί να σας τραβήξουν τίποτα για ανακρίσεις.
Α: Ναι ε;
Γ: Ναι έχουνε βρει τηλέφωνα και τέτοια να πούμε και έχουνε μαζέψει πολύ κόσμο,
έχε το νου σου.

egklimatikotita

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι