Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του 34ου Ποδηλατικού Γύρου






Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του 34ου Ποδηλατικού Γύρου, στις 24 έως 25 Μαρτίου 2011.
Ο Γύρος είναι αφιερωμένος στην μνήμη του ιδρυτή μας ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ και για πρώτη φορά εφέτος θα διεξαχθεί και στην κατηγορία ΜΑΣΤΕΡΣ.

Οι άνθρωποι του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών, με την υποστήριξη του Δήμου Πατρέων, του Δήμων Καλαβρύτων, των χορηγών Ν. ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.- IDEAL, ΟΤΕ Α.Ε., Coca – Cola Τρία Έψιλον, Ο.Λ.ΠΑ. ,Super Markets ΚΡΟΝΟΣ, HIGH5 έχουν αναλωθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να καλύψουν, με τον καλλίτερο δυνατόν τρόπο, τις ανάγκες των αθλητών και συνοδών που θα συμμετέχουν στους αγώνες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η αυξημένη διάθεση για συμμετοχή στον αγώνα, δημιουργεί μεγαλύτερες υποχρεώσεις στους διοργανωτές.

Περισσότεροι από 100 αθλητές έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στην κατηγορία ΑΝΔΡΩΝ και 90 αθλητές στην κατηγορία ΜΑΣΤΕΡΣ.

Στο αγωνιστικό διήμερο από 24 έως 25 Μαρτίου, η αφρόκρεμα των Ελληνικών πεντάλ, θα διεκδικήσει την νίκη στον πρώτο μεγάλο αγώνα, που ανοίγει ουσιαστικά το αγωνιστικό πρόγραμμα της χρονιάς.

Εκτός της σπουδαιότητας του αγώνα, άλλο ένα κίνητρο έχει προστεθεί εφέτος. Η οικογένεια του ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ έχει αθλοθέτηση δυο βαρύτιμα κύπελλα που απονεμηθούν από τους υιούς του στην τελετή βραβεύσεων στην Αγία Λαύρα στον πρώτο νικητή ΑΝΔΡΩΝ και στον πρώτο νικητή ΜΑΣΤΕΡΣ και από τους δύο αγώνες (ανάβαση Βραχνεΐκων και αγώνα αντοχής).

Ο διοργανωτής Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών, πέραν των πρώτων αθλητών κάθε κατηγορίας που θα βραβεύσει με κύπελλο , μετάλλιο και δίπλωμα, θα δώσει αναμνηστικό μετάλλιο σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές.

Λίγα λόγια για τον αγώνα :

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΥΣΙΑΣ, διοργανώνεται από το 1978 κάθε χρόνο, στην κατηγορία Ανδρών πολλές φορές και στην κατηγορία Εφήβων, από τον ΠΟΠ και είναι ενταγμένος στις εορταστικές εκδηλώσεις της Νομαρχίας Αχαίας για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821.

Μέχρι το 1991 ο επετειακός αγώνας γινόταν με αφετηρία τα Καλάβρυτα και τερματισμό στην Πάτρα. Από το 1992, διεξάγεται με αφετηρία την Πάτρα, τερματισμό στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας όπου με τις απονομές στους νικητές, κλείνουν οι εκδηλώσεις της Νομαρχίας Αχαΐας. Μέχρι το 1998, ήταν μονοήμερη εκδήλωση και γινόταν πάντα την 25η Μαρτίου, με την ονομασία ΑΓΩΝΑΣ ΘΥΣΙΑΣ. Από το 1999, μετεξελίχθηκε σε Γύρο (τα εταπ φαίνονται στον πίνακα των νικητών),κάποιες βέβαια χρονιές, για οικονομικούς κυρίως λόγους δεν διοργανώνεται ως γύρος αλλά διήμεροι αγώνες(24 και 25 Μαρτίου).

Το 2008 σε συνεργασία με τον Δήμο Βραχνεΐκων έγινε και η πρώτη ανάβαση Βραχνεΐκων με την επωνυμία "ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ", με σκοπό να καθιερωθεί και να γίνεται κάθε χρόνο, τιμής ένεκεν στον καλλίτερο ίσως ποδηλάτη της Χώρας μας Αξιοσημείωτο είναι οτι στην πρώτη ανάβαση συμμετείχε επίσημα και ο Κ. Κανελλόπουλος (ετών 51) κατέλαβε την 16η θέση με χρόνο 15΄.24΄΄ Πρώτος ο Περικλής Ηλίας νικητής του αγώνα ΄με χρόνο 14΄.11΄΄

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΥΣΙΑΣ, πέραν του καθαρά αγωνιστικού ενδιαφέροντος, επισύρει και μια σειρά συμβολισμών που τεκμηριώνουν την σύνδεση του αθλητικού πνεύματος με τις ιστορικές και πολιτισμικές παραδόσεις της Πάτρας, του Νομού Αχαΐας και του Ελληνικού λαού γενικότερα.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι