Καυγάς για προσλήψεις συγγενών στην ΕΡΤ

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στη λίστα των ηχοληπτών στο σύνολο των 15 υποψηφίων για πρόσληψη οι 7 ήταν συγγενείς μονίμων στην ΕΡΤ !

Καυγάς για τη νέα "φουρνιά" συμβασιούχων για τις ειδικότητες εκτός ΑΣΕΠ, δηλαδή για τις κατηγορίες των δημοσιογράφων, μουσικών παραγωγών και...ηχοληπτών άναψε την περασμένη εβδομάδα στην ΕΡΤ.

Αιτία, η σφοδρή αντίδραση που προκάλεσε σε συγγενείς υποψηφίων συμβασιούχων και σε συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ η απόφαση της διοίκησης να εξαιρέσει "κραυγαλέες" περιπτώσεις οικογενειοκρατίας από τις λίστες των ηχοληπτών και των μουσικών παραγωγών.

Μάλιστα στις λίστες συμπεριλαμβάνονταν σε ποσοστό 40% υποψήφιοι συμβασιούχοι που τους είχε εγκρίνει η Πρωτοβάθμια Επιτροπή, με βαθμό συγγένειας με εργαζόμενους στην ΕΡΤ με σχέση αορίστου χρόνου.

Αντίστοιχα "κρούσματα" εντοπίστηκαν και στη λίστα των μουσικών παραγωγών προκαλώντας την αντίδραση τόσο του προέδρου της ΕΡΤ, Θ.Παπαγεωργίου όσο και του διευθύνοντος συμβούλου, Λ.Ταγματάρχη. Ετσι ουδέποτε, έφθασε κανενός είδους λίστας προς έγκριση στο διοικητικό συμβούλιο.

Ολα άρχισαν όταν οι πρωτοβάθμιες επιτροπές έστειλαν στη δευτεροβάθμια επιτροπή που απαρτίζεται από τους γενικούς διευθυντές της ΕΡΤ Α.Ε. και τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ τα ονόματα των υποψηφίων.

Μόλις έγινε γνωστό το γενεαλογικό δένδρο ορισμένων διατάχθηκε η αλλαγή των καταλόγων. Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση της ΠΟΣΠΕΡΤ. Αποτέλεσμα, να προκληθεί αναβρασμός και απογοήτευση στις τάξεις των συγγενών και συνδικαλιστών οι οποίοι την Τρίτη, και ενώ συνεδρίαζε το το Δ.Σ., εισέβαλαν στον 4ο όροφο απαιτώντας να μην υπάρχουν εξαιρέσεις.

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ διακόπηκε και αναμένεται να επαναληφθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Η Πρωτοβάθμια Επιτροπή αξιολόγησης των δημοσιογράφων κατέληξε στους 169 δημοσιογράφους από τους 171 που όριζε η προκήρυξη. Σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα των δημοσιογράφων, που μένει να εγκριθεί από τη δευτεροβάθμια Επιτροπή, το 70% αφορά ανέργους και το υπόλοιπο 30% αυτοαπασχολούμενους και κάποιες "φίρμες".

www.imerisia.gr

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι