Αρχίζει η γιορτή των Special Olympics

Αρχίζει η γιορτή των Special OlympicsΜε 90 αθλητές η εθνική μας στη Βαρσοβία

Για Βαρσοβία αναχώρησε, με 90 αθλητές και αθλήτριες στην σύνθεσή της, η ελληνική αποστολή των Special Olympics, προκειμένου να συμμετάσχει στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που θα διεξαχθούν από 18 έως 23 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, στην πρωτεύουσα της Πολωνίας θα βρεθούν τις επόμενες μέρες 1.600 αθλητές από 58 χώρες, κυνηγώντας τη διάκριση σε αγωνίσματα, μεταξύ των οποίων ο στίβος, η αντιπτέριση, η επιτραπέζια αντισφαίριση, η αντισφαίριση, το μπόουλινγκ, η δυναμική άρση βαρών, το ποδόσφαιρο 7Χ7 γυναικών, και η καλαθοσφαίριση ένταξης γυναικών. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και το άθλημα του roller skating, χωρίς όμως ελληνική εκπροσώπηση.

Η Τελετή Έναρξης των Αγώνων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (18/9, 20:00), στο Στάδιο Legia της Βαρσοβίας, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι 58 εθνικές αποστολές θα υποδεχθούν μαζί με τους θεατές, τη Φλόγα της Ελπίδας, που θα φτάσει στο Στάδιο, κατά το πέρας του ευρωπαϊκού ταξιδιού της, που άρχισε στις 6 Σεπτεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη.

Η Τελετή Λήξης θα γίνει μετά το πέρας και των τελευταίων αγωνισμάτων, στις 23 Σεπτεμβρίου, στο Torwar Hall της Βαρσοβίας. Στην πολωνική πρωτεύουσα θα βρεθούν επίσης η πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics - Αθήνα 2011, Γιάννα Δεσποτοπούλου και η Διευθύντρια των Special Olympics Ελλάς, Άρτεμις Βασιλικοπούλου.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι