Λαντζέρης ο πατέρας του Σωτήρη Νίνη


Σε ένα από τα πιο γνωστά καφέ του Κολωνακίου, εργάζεται εδώ και 14 χρόνια περίπου ο πατέρας του γνωστού ποδοσφαιριστή Σωτήρη Νίνη, κ. Χαρίλαος Νίνης. Ο Χάρης, όπως τον αποκαλούν οι στενοί του φίλοι, εργάζεται ως λαντζέρης στο καφέ PERO’S σχεδόν από τα πρώτα χρόνια που ήρθε με την οικογένειά του στην Ελλάδα. Παρά την επιτυχία και τις μεγάλες αποδοχές του γιου του από την καριέρα του στο ποδόσφαιρο, ο ίδιος θεωρεί ότι τα χρήματα δεν αλλάζουν τον άνθρωπο και γι’ αυτό το λόγο συνεχίζει κανονικά την εργασία του.

Ο κ. Χαρίλαος Νίνης, είναι χαμηλών τόνων και δεν του αρέσουν οι υπερβολές. Θεωρεί ότι παρόλο που οι οικονομικές αποδοχές του γιου του είναι πολύ καλές σήμερα, δεν υπάρχει λόγος να σταματήσει να δουλεύει και μάλιστα στο ίδιο πόστο, λαντζέρης, στο γνωστό καφέ του Κολωνακίου, PERO’S.

Κάθε μέρα θα ξυπνήσει και θα ετοιμαστεί για να πάει στην δουλειά του, παρόλο που αν ήθελε, θα μπορούσε να σταματήσει και να ξεκουραστεί αφού ο γιος του αμείβεται πλέον πολύ καλά।

Στην δουλειά του φτάνει λίγο πριν τις εννιά το πρωί και αφού ετοιμαστεί ξεκινάει την εργασία του, η οποία τελειώνει μετά από οχτώ ώρες.

Δεν είναι λίγες οι φορές, ειδικά μετά από κάποια επιτυχία του Παναθηναϊκού που τον πλησιάζουν άνθρωποι που τον ξέρουν από το Κολωνάκι για να του δώσουν συγχαρητήρια για τον γιο του η να του ζητήσουν ακόμη και αυτόγραφο.

Κάθε φορά που παίζει ο Σωτήρης, ο πατέρας του Χαρίλαος παίρνει ρεπό από το μαγαζί στο οποίο εργάζεται και πηγαίνει με όλη την οικογένεια στο γήπεδο για να καμαρώσουν και να θαυμάσουν από κοντά το γιο τους! Όταν βέβαια ο νεαρός ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στο εξωτερικό και βάλει γκολ, ο πατέρας του, όπου και αν βρίσκεται ακόμη και αν δουλεύει, κερνάει αμέσως φίλους και γνωστούς που μπορεί να βρίσκονται εκεί.

Η σχέση του Σωτήρη Νίνη με τον πατέρα του Χαρίλαο είναι πολύ στενή και δυνατή. Μιλάνε καθημερινά στο τηλέφωνο και όσες περισσότερες φορές μπορούν. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής συμβουλεύεται και ζητά τη γνώμη του πατέρα του, μέχρι και σήμερα, για το καθετί που τον απασχολεί στην προσωπική αλλά και την επαγγελματική του πορεία.

Όταν ο Σωτήρης βραβεύτηκε ως σκόρερ του ομορφότερου γκολ της αγωνιστικής, μόλις στα 17 του χρόνια, πήγε να παραλάβει το βραβείο συνοδευόμενος από τον πατέρα του, κάτι που έγινε και όταν υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 20.000 ευρώ το χρόνο. Με τον πατέρα του βρίσκονται αρκετά συχνά και όποτε βέβαια το επιτρέπουν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή.

Από το Κούδεσι στην καταξίωση

Ο Σωτήρης Νίνης, γεννήθηκε και έζησε μόλις τρία χρόνια στο χωριό Κούδεσι, αρκετά έξω από τη Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου. Οι γονείς του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή, Χαρίλαος και Γιολάντα, μαζί με άλλα παιδιά τους, αποφάσισαν, πριν από 17 χρόνια, να μετακομίσουν στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο νησί του Ιονίου, τη Ζάκυνθο.

Εκεί έμειναν σχεδόν ένα χρόνο αφού επέλεξαν την πρωτεύουσα Αθήνα ως τελικό προορισμό, γιατί η επαγγελματική αποκατάσταση ήταν το κύριο μέλημα του πατέρα του ποδοσφαιριστή, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στα έξοδα και τη σωστή ανατροφή των παιδιών του, παρόλο που η ζωή στην επαρχία ήταν κάτι που επιθυμούσε όλη η οικογένεια.

Φτάνοντας στην Αθήνα εγκαταστάθηκαν στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, όπου η οικογένεια του νεαρού ποδοσφαιριστή μένει μέχρι και σήμερα. Ο Σωτήρης Νίνης από μικρός ήταν με μια μπάλα και έπαιζε είτε με τα παιδιά της γειτονιάς είτε και μόνος του. Τόσο μεγάλη ήταν η αγάπη του για το ποδόσφαιρο που οι γονείς του αποφάσισαν να τον γράψουν σε μια αθλητική ακαδημία για να δουν αν τελικά έχει ταλέντο και αν μπορεί να προχωρήσει ακόμη και επαγγελματικά. Ο έμπειρος προπονητής, Γιάννης Παθιακάκης, διέκρινε από την πρώτη στιγμή, ανάμεσα σε εκατοντάδες νεαρά παιδιά, το μοναδικό ταλέντο του Σωτήρη Νίνη και αμέσως ενημέρωσε τον πατέρα του Χαρίλαο και τη μητέρα του Γιολάντα ότι ο μικρός Σωτήρης έχει όλα τα φόντα για μια μεγάλη καριέρα στα γήπεδα του ποδοσφαίρου.

Έτσι από την ακαδημία του Απόλλωνα Νέας Σμύρνης που αγωνίστηκε έναν χρόνο πέρασε στην Α’ Εθνική και την ομάδα του Παναθηναϊκού. Μάλιστα το 2008 ο Σωτήρης Νίνης εντάχθηκε στη λίστα των εκατό πιο ελπιδοφόρων ποδοσφαιριστών του κόσμου, του περιοδικού «BON BALON».

Ο πατέρας του ποδοσφαιριστή Χαρίλαος και η μητέρα του Γιολάντα, νιώθουν πολύ περήφανοι για την πορεία του γιου τους, μιας και είναι ο μικρότερος γιος της οικογένειας, αλλά και συγκινημένοι με την προσπάθεια που καταβάλλει με μόνο στόχο να πετύχει.

Ο ίδιος παρόλο που έχει πια πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις, δεν ξεχνά το μέρος όπου γεννήθηκε και κατάγεται αυτός και η οικογένειά του, αν και πέρασε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα της ζωής του, το χωριό του, το Κούδεσι, στη Βόρειο Ήπειρο। Όταν του επιτρέπεται και έχει λίγο χρόνο το επισκέπτεται είτε μόνος του είτε με την οικογένειά του.



Νατάσα Πεσλή - protothema.gr

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι