Ποινή δέκα θέσεων στον Σουμάχερ

Ποινή δέκα θέσεων στον Σουμάχερ
Με ποινή δέκα θέσεων στην εκκίνηση του βελγικού γκραν πρι τιμωρήθηκε ο Μίκαελ Σουμάχερ, για παρεμπόδιση του Ρούμπενς Μπαρικέλο στον αγώνα της Κυριακής (1/8), που διεξήχθη στην Ουγγαρία.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως οι τέσσερις αγωνοδίκες έκριναν ότι ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής παρεμπόδισε παράνομα τη Williams του βραζιλιάνου, σε προσπάθεια του Μπαρικέλο να προσπεράσει.

Αυτό σημαίνει ότι ο Γερμανός θα χάσει δέκα θέσεις σε σχέση με αυτήν, στην οποία θα καταταγεί στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά της 28ης Αυγούστου για την εκκίνηση του βελγικού γκραν πρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπαρικέλο τερμάτισε δέκατος στο σημερινό γκραν πρι, αφήνοντας εκτός βαθμών τον άλλοτε ομόσταυλό του στη Ferrari.

Στο μεταξύ, η Mercedes τιμωρήθηκε με πρόστιμο 50.000 δολαρίων, επειδή επετράπη στον Νίκο Ρόσμπεργκ να εκκινήσει από πιτ-στοπ, μολονότι οι μηχανικοί δεν είχαν βιδώσει μια από τις ρόδες του μονοθεσίου του. Με το ίδιο ποσό τιμωρήθηκε και η Renault για μη ασφαλή αποδέσμευση του Ρόμπερτ Κούμπιτσα από πιτ-στοπ.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι