Ο «τσαμπουκάς» Τριανταφυλλόπουλος μετέθεσε τον Λιμενάρχη Πάρου

Σας υποσχεθήκαμε ότι θα επανερχόμασταν στο θέμα και εμείς πάντα τηρούμαι τον λόγο μας. Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φώς δείχνουν για μια ακόμη φορά σε τι κράτους ζούμε. Ένα κράτος που δίνει το δικαίωμα σε έναν εκδότη εφημερίδας να αλλάζει θέσεις δημοσίων λειτουργών επειδή απλά δεν πέρασε το γινάτι του. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο Λιμενάρχης Πάρου πήρε φύλο πορείας και μετατίθεται σε άλλη υπηρεσία μετά τον τσαμπουκά στο νέο λιμάνι της Νάουσας. Αλλά ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή. Λίγες μέρες πριν ο Τριανταφυλλόπουλος μπαίνει στην μπούκα του λιμανιού της Νάουσας με το φουσκωτό του. Δένει σε ένα σημείο της προβλήτας χωρίς να ρωτήσει κανέναν.

Ο υπεύθυνος της μαρίνας Γιάννης-με το ψευδώνυμο Γερμανός- διαπιστώνει την κίνηση αφού ο δημοσιογράφος έχει αποχωρήσει από το σκάφος για να κάνει την βόλτα του στα στενά του χωριού συνοδεία τεσσάρων αστυνομικών και ενός πούρου. Επειδή η συγκεκριμένη θέση ανήκει σε άλλον αποφασίζει να μετακινήσει το σκάφος. Με την επιστροφή του στην μαρίνα ο δημοσιογράφος καταφέρετε με ύβρεις και χαρακτηρισμούς κατά του υπευθύνου της μαρίνας, ο οποίος ωστόσο δε «μασάει».

Η αδιαφορία του Γιάννη και η πρόθεσή του να εξηγήσει τον λόγο που μετακίνησε το σκάφος, εξοργίζει τον δημοσιογράφο ο οποίος φτάνει σε σημείο να επικοινώνησε με τον επιτελάρχη του ΥΕΝ. Ποιος ξέρει κάτω από ποιες συνθήκες δίνεται εντολή ν απομακρυνθεί σε πρώτη φάση ο υπεύθυνος της Μαρίνας. Και εδώ προκαλούνται πολλά ερωτηματικά καθώς ο χώρος ανήκει στον Δήμο και όχι στο Λιμεναρχείο. Όντως ο υπεύθυνος της μαρίνας απομακρύνεται με αποτέλεσμα στην μαρίνα και για δύο μέρες να «επικρατεί» συσκότιση. Και όλα αυτά συμβαίνουν εν τω μέσω καλοκαιριού. Την περίοδο δηλαδή με την μεγαλύτερη κίνηση των σκαφάτων στο νησί. Για το καπρίτσιο του Τριανταφυλλόπουλου δεν υπήρχε φώς και νερό για δύο μέρες!Αίσχος

Έξαλλοι οι επιχειρηματίες της Μαρίνας καταφέρονται κατά του Δημάρχου και δύο μέρες μετά επιστρέφει στην θέση του ο υπεύθυνος της Προβλήτας.

Αυτή η απόφαση αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον δημοσιογράφο ο οποίος λέγεται ότι ζήτησε ευθύνες απειλώντας θεούς και δαίμονες. Πληροφορίες θέλουν τον υπολιμενάρχη κ. Ραγκούση ο οποίος εκτελούσε χρέη λιμενάρχη να απομακρύνεται εξαιτίας του τσαμπουκά.

Άραγε ο Πρωθυπουργός που έρχεται τις επόμενες μέρες στο νησί θα ενημερωθεί για το θέμα. Και αν ναι… έχει ενδιαφέρον να μάθουμε ποιος έδωσε εντολή για την μετάθεση. Και στην τελική, τι έχει ο Τριανταφυλλόπουλος και μπορεί όποτε θέλει να μεταθέτει δημόσιους λειτουργούς;

Τα ερωτήματα είναι πολλά και θα εκτιμούσαμε πολύ κάποιον να απαντήσει επίσημα.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι