Η Κύπρος θα ενημερώσει το ΣΔΟΕ, για τους Έλληνες καταθέτες!

Τραπεζικές  καταθέσεις στην ΚύπροΤο Υπουργείο Οικονομικών, με τη συνδρομή των ειδικών φοροελεγκτικών σωμάτων, έχει αρχίσει εξονυχιστικούς ελέγχους σε όσους μετέφεραν πάνω από 30.000 ευρώ στο εξωτερικό.

Με αυτό τον τρόπο, θα εντοπιστούν όλοι όσοι είχαν μεγάλες καταθέσεις, που δεν δικαιολογούντο από τα εισοδήματα τους.


Με τη βοήθεια της Τραπέζης της Ελλάδος, έχει ήδη ετοιμαστεί η σχετική λίστα, με πληροφορίες κυρίως από τα Κυπριακά Τραπεζικά ιδρύματα..

Έτσι, αντιμέτωποι με τις Ελληνικές φορολογικές αρχές, θα βρεθούν όσοι μετέφεραν τις καταθέσεις τους στη Κύπρο, αφού υπάρχει στενή συνεργασία των δύο κρατών στις διασταυρώσεις στοιχείων.

Παράλληλα, το υπουργείο οικονομικών, ζητά τη συνεργασία των Ελβετικών Τραπεζών, για να δοθούν αναλυτικές καταστάσεις καταθετών από προηγούμενες περιόδους, ώστε να γίνει ο σχετικός έλεγχος.

Το ίδιο ερευνά το υπουργείο, και για το ποιοι και τι ποσά μετέφεραν σε τράπεζες άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύντομα, αναμένονται οι πρώτες κλήσεις φορολογουμένων και οι αναδρομικοί έλεγχοι, ώστε να εντοπιστούν τα αδήλωτα εισοδήματα.

Ένα ακόμα πεδίο έρευνας, είναι και οι φορολογούμενοι που έκαναν αναλήψεις από τις τράπεζες τους... σε ποσά άνω των 30,000 ευρώ, ανεξάρτητα για το που κατέληξαν τα χρήματά τους.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι