Μικρές αυξήσεις στα διόδια λόγω του ΦΠΑ


Μικρές αυξήσεις στις τιμές διοδίων, που δεν ξεπερνούν τα δέκα λεπτά του ευρώ, θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010 στους αυτοκινητόδρομους, εξαιτίας της αύξησης του ΦΠΑ από 19% σε 21%.
Εξαίρεση αποτελεί η Αττική Οδός, όπου δεν θα υπάρξουν αυξήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.Επίσης, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης, χάρη στην αναπροσαρμογή της λειτουργίας των σταθμών διοδίων, η μετακίνηση μεταξύ Κορίνθου και Τρίπολης μειώνεται ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος μέχρι 7%.
Η αύξηση των τελών διοδίων δεν θίγει τις μοτοσικλέτες και τα ΙΧ αυτοκίνητα.
Η χρέωσηΣημειώνεται πως η χρέωση γίνεται και στις δύο κατευθύνσεις του αυτοκινητόδρομου.
Οπως ανακοινώθηκε από την κατασκευάστρια κοινοπραξία «Μορέας ΑΕ», παραδίδονται στην κυκλοφορία ο νέος κόμβος Αγ. Βασιλείου Κορινθίας και ο νέος κλάδος εισόδου στον κόμβο Σολομού Κορινθίας. Στον οδικό άξονα Μαλιακός - Κλειδί, οι αυξήσεις ισχύουν στους σταθμούς διοδίων Πελασγία, Μοσχοχώρι και Λεπτοκαρυά, ενώ χωρίς χρέωση γίνεται η διέλευση από τους σταθμούς Μακρυχώρι, Πυργετός και Κλειδί.
Ανάλογες είναι και οι αυξήσεις στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών -Λαμίας και Σχηματαρίου -Χαλκίδας, στους μετωπικούς και πλευρικούς σταθμούς Αφιδνών, Καπανδριτίου, Μαλακάσας, Οινοφύτων, Θήβας και Τραγάνας.

ethnos.gr

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι