"Νεκρώνει" η χώρα

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα σήμερα εξαιτίας της νέας 24ωρης απεργίας από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στις 11:00 η συγκέντρωση της ΓΣΣΕ στο Πεδίο του Άρεως, στις 12 του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Η νέα απεργία αποτελεί το αποκορύφωμα των κινητοποιήσεων που έχουν ήδη ξεκινήσει τα συνδικάτα αντιδρώντας στα μέτρα λιτότητας που έλαβε η κυβέρνηση προκειμένου να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα. Παραλύουν ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, απεργούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, στον ΟΣΕ και οι δημοσιογράφοι. Προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι θα μεταβούν στην πορεία, οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ θα διακόψουν τις κινητοποιήσεις τους από τις 10:00 έως τις 16:00.

Χάος αναμένεται να προκληθεί στα αεροδρόμια λόγω της απεργίας που πραγματοποιούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Μετ' εμποδίων οι συναλλαγές με τις τράπεζες καθώς απεργούν και οι τραπεζικοί υπάλληλοι. Στις κινητοποιήσεις μετέχουν η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι υπηρεσίες πρόνοιας και το ΕΚΑΒ.
Επίσης στην απεργία συμμετέχει και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Στην απεργιακή μάχη και οι αστυνομικοί, διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή του 13ου, 14ου μισθού και των επιδομάτων. Στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης θα συγκεντρωθούν έξω από τη ΓΑΔΑ.

Κλειστές για έκτη ημέρα θα παραμείνουν οι χωματερές, δίωρες στάσεις εργασίας 10:00-12:00 μέχρι και την Παρασκευή πραγματοποιούν οι δικαστικοί υπάλληλοι.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι