Οδοντικά κοσμήματα

Λόγω της θέσης των δοντιών στο κάτω τριτημόριο του προσώπου,το στόμα και οι περιστοματικές περιοχές είναι μια συνήθης περιοχή για “body art” με ιδιαίτερη προτίμηση στα οδοντικά κοσμήματα.


Από την πλευρά του οδοντιάτρου, οι σχετικά διαδεδομένες διατρήσεις του χείλους και της γλώσσας (lip and tongue piercing) είναι ένας τρόπος «αισθητικής παρέμβασης» που μπορεί να προκαλέσει βλάβες στους σκληρούς και μαλθακούς ιστούς του στόματος και για τους παραπάνω λόγους δεν συστήνεται. Από την άλλη πλευρά, μια απόλυτα ασφαλής και μηβλαβή αισθητική προσέγγιση είναι η εφαρμογή οδοντικών κοσμημάτων στην επιφάνεια των δοντιών.

Η σύνδεση των κοσμημάτων στα δόντια είναι ολοκληρωτικά ανώδυνη και έτσι δεν απαιτεί την χρήση αναισθητικού. Αρχικά η επιφάνεια της αδαμαντίνης του δοντιού καθαρίζεται και αν είναι αναγκαίο αδροποιείται σημειακά. Στη συνέχεια το κόσμημα τοποθετείται ακολουθώντας κατά στάδιο μια διαδικασία συγκόλλησης. Η περιοχή του δοντιού που περιβάλλει το κόσμημα καθαρίζεται από τις περίσσειες του συγκολλητικού μέσου και τέλος στιλβώνεται.

Η μετάβαση μεταξύ της επιφάνειας του δοντιού και του κοσμήματος είναι συνεχής και το άτομο που του έχει τοποθετηθεί το κόσμημα χάνει την αίσθηση ότι φέρει ένα ξένο αντικείμενο στο στόμα του μέσα σε λίγες μέρες. Η σύνδεση μεταξύ του κοσμήματος και της επιφάνειας του δοντιού είναι εξαιρετικά ισχυρή και δεν υπάρχει ανησυχία αποκόλλησης και κατάποσής του κατά την μάσηση.

Αν για κάποιο λόγο το κόσμημα πρέπει να απομακρυνθεί μπορεί να γίνει εύκολα και χωρίς κίνδυνο βλάβης του δοντιού όπως ακριβώς απομακρύνονται τα ορθοδοντικά «σιδεράκια». Μετά την στίλβωση, η επιφάνεια του δοντιού αποκτά την αρχική της εμφάνιση. Τα πλεόν δημοφιλή οδοντικά κοσμήμτα είναι οι αυθεντικοί κρύσταλλοι διαμαντιού ή ζιρκονίας με μέγεθος 1.5–2.5 χιλιοστά [mm] και σε διάφορα χρώματα.

Τα κοσμήματα αυτά έχουν προσδίδουν μια διακριτική λάμψη χωρίς όμως να έχουν μεγάλη βαρύτητα στο χαμόγελο του ασθενούς. Δυό ολόκληρες σειρές μία χρυσών και μία ασημένιων κοσμημάτων υπάρχει επίσης για τα δόντια (twinckes), αλλά αυτά μάλλον είναι αρκετά υπερβολικά. Πάνω από όλα η ασφαλής τοποθέτηση των οδοντικών κοσμημάτων απαιτεί ένα υψηλό επίπεδο στοματικής υγειϊνής και υγειή δόντια. Όταν εκπληρωθούνοι παραπάνω συνθήκες η τοποθέτηση ων κοσμημάτων διαρκεί περίπου 30 λεπτά της ώρας. Τα κοσμήματα μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε περιοχή αρκεί να μηνπαρεμβάλονται στην σύγκλειση. Δημοφιλείς περιοχές είναι οι τομείς και η απώ επιφάνειες των κυνοδόντων.

Αν τα δόντια σας είναι όμορφα αλλά επιθυμείτε να βελτιώσετε περισσότερο την αισθητική τους επικοινωνείστε μαζί μαs [www.corfudental.gr] και θα έχετε την δυνατότητα να τους χαρίσετε ένα κόσμημα. Το χαμόγελό σας θα γίνει διπλά εντυπωσιακό!

www.dentnews.net

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι