Εβδομάδα μόδας στη Θεσσαλονίκη




Δημιουργίες υψηλής ραπτικής, αποκλειστικά “Made in Thessaloniki’’, θα παρουσιαστούν στην επίδειξη μόδας που διοργανώνεται στις 10 Μαΐου στην Πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία της Ένωσης Βιοτεχνών – Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων Θεσσαλονίκης.

Για τις ανάγκες τις επίδειξης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Δήμου και της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, θα στηθεί πασαρέλα 50 μέτρων στην οποία θα περπατήσουν 25 μοντέλα, φορώντας δημιουργίες από 50 βιοτεχνίες-οίκους μόδας, της πόλης. Είναι η δεύτερη χρονιά που διοργανώνεται η συγκεκριμένη εκδήλωση. Η πρώτη ήταν πέρσι, και η πασαρέλα είχε στηθεί στη διασταύρωση των οδών Πτολεμαίων με Συγγρού. Μάλιστα, ο Κυριάκος Κερανόπουλος, εκπρόσωπος της εταιρίας European Event Management που ανέλαβε την οργάνωση του σόου, ανακοίνωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο πρόκειται να στηθεί και τρίτη επίδειξη μόδας, αυτή τη φορά στο πλακόστρωτο της παραλίας, δίπλα στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, και ότι πρόκειται να ακολουθήσουν διοργανώσεις και σε Σόφια , Βουκουρέστι, Βελιγράδι.

"Πρέπει να ανανεώσουμε τις δημιουργίες αλλά και τις σκέψεις μας για πλήρη και επιθετική προώθηση των δημιουργιών μας. Και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μόνο όταν βγούμε μπροστά σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό με μεγάλες επιδείξεις μόδας και δώσουμε το δικό μας ’παρών’, γιατί το αξίζουμε", επισήμανε η πρόεδρος της Ένωσης Βιοτεχνών Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων νομού Θεσσαλονίκης, Αναστασία Βαβούρα.

"Να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη μητροπολιτικό βαλκανικό κέντρο μόδας", είπε ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ο πρόεδρος του ΒΕΘ Σωτήρης Μαγόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων πως "παράγουμε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και δεν έχουμε τίποτε να ζηλέψουμε από τα επώνυμα προϊόντα που ράβονται στα καράβια". Αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος και έκανε γνωστό πως από το μητρώο εγγραφών - διαγραφών του Επιμελητηρίου, προκύπτει ότι στη Θεσσαλονίκη "για κάθε μία επιχείρηση του κλάδου που ανοίγει, κλείνουν δυόμιση".

Ο ίδιος, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να προκηρυχθεί δημόσιος ανοιχτός διαγωνισμός, που αφορά στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κατασκευή του "στρατηγείου των Βιοτεχνών", σε οικόπεδο 15,5 στρεμμάτων στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου. Το ύψος της αρχικής επένδυσης υπολογίζεται σε 1,5 εκατ. ευρώ. Στους χώρους του "Στρατηγείου" θα λειτουργούν, μεταξύ άλλων, μουσείο, εκθετήριοι και συνεδριακοί χώροι.

 
Back to top
© 2011 Το Τεφτέρι